Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz zatvorske kapelice

Branimir Glavaš u filmu o Gospi Aljmaškoj

Foto: Udurga dr.Ante Starčević - Tovarnik
1/2
09.06.2014.
u 11:35

Prisjetio se i svoje uloge u izgradnji nove aljmaške crkve Gospe od Utočišta, do temelja srušene u velikosrpskoj agresiji - kaže Antun Ivanković, producent dokumentarca o Gospi Aljmaškoj

U zatvorskoj kapelici u Mostaru snimljeni su završni kadrovi dokumentarnog filma "Svetište Gospe Aljmaške", što ga u produkciji Udruge dr Ante Starčević iz Tovarnika, režira Srđan Segarić, u kojima tamošnji uznik, Branimir Glavaš svjedoči o svemu onome što je učinio za aljmaško svetište pa je ispričao u jednosatnom govoru u kamere čitavu kronologiju događanja uoči i tijekom, te nakon velikosrpske agresije na Hrvatsku. - Glavaš se sjetio svakoga i najmanjeg detalja iz toga vremena i sve što je radio i poduzimao vezano za obranu Slavonije, Baranje i Srijema. Vrlo detaljno govori kako je zajedno s ruskim zapovjednikom pukovnikom Aleksandrom Hromčenkovim u tajnoj akciji 30. listopada 1992. zajedno s nekoliko odabranih osoba spašavao kip Gospe iz tada okupiranoga Aljmaša. Govorio je i o osnivanju Zaklade "Gospe od Utočišta" 1993. kao i o Gospinom svečanom povratku 1998. u slobodni Aljmaš.

Prisjetio se i svoje uloge u izgradnji nove aljmaške crkve Gospe od Utočišta, do temelja srušene u velikosrpskoj agresiji - kaže Antun Ivanković, producent dokumentarca o Gospi Aljmaškoj dodajući kako se Glavaš s posebnom radošću prisjetio kada je Sveti Otac Ivan Pavao II. prigodom pastirskog pohoda u Hrvatsku na osječkom aerodromu u lipnju 2003. u nazočnosti više od 200 000 tisuća vjernika zlatnom krunom okrunio spašeni Gospin kip iz Aljmaša. - Na samome kraju snimanja rekao je da nije mogao zamisliti kako će se stvari odvijati i da će gotovo 22 godine nakon spašavanja Gospinog kipa doći producent filma iz Hrvatske, angažirati snimateljsku ekipu, kako bi porazgovarali s njim o povijesnim činjenicama koje se odnose na aljmaško svetište - kaže Ivanković. - Na mome slučaju i na mojim iskustvima potvrđuje se ona na daleko poznata izreka nedokučivi su putevi Gospodnji. Vjerujem da sve to skupa ima svoj smisao i vjerujem u dobar ishod ove kalvarije koju trenutačno proživljavam. Također vjerujem da je to sve negdje zapisano na mome životnom putu i da su to stvari i činjenice koje su se morale događati, a da ja na njih kao običan čovjek, smrtnik jednostavno nisam mogao utjecati.

Siguran sam u jedno da me nije zaboravila Gospa Aljmaška i da sam sve to vrijeme u Njenim mislima, te da će mi pomoći da se ovo sretno završi - rekao je Glavaš u dokumentarcu o Gospi Aljmaškoj.

>> Branimir Glavaš traži da bude na suđenju protiv Ivana Vrkića

Ključne riječi

Komentara 2

DD
ddh
14:00 09.06.2014.

Odkuda sad to u medijima. Prema nacinu kako se mediji odnose prema Glavasu, heroju Domivinskog rata i kako ga prikazuju i kako prikazuju stanje u Hrvatskoj ispada da su kip Gospe Aljmaske spasavali Milanovic koji je pobjegao preko veze u diplomaciju, da nebi morao braniti Domovinu, Josipovic koji se skrivao po Zagrebu i za velike novce prepisivao njemacki ostavinski zakon, pa ga prodao kao svoje djelo ili Pusic i Terselicka. Ili i mediji kapiraju, da njihove lazi i izmisljotine o Branimiru i braniteljima nece na dugo vrijeme proci i da njihovi "heroji" Milanovic ili Josipovic i nisu nekakvi heroji, nego obicni dezerteri. A mogu im pridodati i onog Baldasara iz Splita koji je za vrijeme Domovinskog rata pobjegao u Italiju i tamo po pizzerijama vodio borbu sa pizzama i spagetima. Ali neka. I ta era laganja i podvaljivanja komunistickih "novinara" ce kad tad doci kraju, a ti "novinari" i drzaci lojtri raznim Josipovicima i Milanovicima ce kad tad odgovarati za njihovu prljava rabotu protiv Domovine a i one protiv Branimira Glavasa.

LI
libero
15:28 09.06.2014.

odkad ima Djevica veze sa ubojicom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije