Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNI KOLAPS Danas u središtu Rijeke pukla vodovodna cijev stara pola stoljeća

Brajda je cijeli dan bila žedna, pukla je 'pracijev'

18.02.2009.
u 15:44

Iznenadno puknuće vodovodne cijevi, noćas nešto prije 2 sata, u središtu Rijeke, u Ulici Fiorello la Guardia kod kućnog broja 8, ostavilo je bez vode velik broj stanovnika cijele Brajde - od Studentske ulice, Filipovićeve, uključujući Ekonomski i Pomorski fakultet i Ekonomsku školu, pa sve dio Krešimirove i Manzzonijeve ulice i dijela Pomeria.

Do puknuća lijevano željezne cijevi profila 450 mm, došlo je vjerojatno, kažu u KD Vodovod i kanalizacija, zbog “kombinacije dvaju čimbenika” - prometnog opterećenja ceste, te zamora materijala cijevi koje su stare više od pola stoljeća.

Uza sve to, postavljene su relativno plitko, na dubini manje od metra - oko 80 centimetara, kako se to tada, prije više desetljeća radilo. Premda su posljednjih godina teška vozila preusmjerena na obilaznicu i takozvanu petrolejsku cestu, ipak je Pomerio i dalje vrlo prometna ulica. Voda je građanima osigurana autocisternama koje se smjenjuju i iz hidranta.

Tijekom dana stara cijev je “izvučena”, a nova je pripremljena u radionici Vodovoda. Promet Ulicom F. la Guardia zatvoren je i zbog oštećenih 50-ak metara kolnika, pa je i “asfaltna ekipa” na terenu. Zbog prometnog kolapsa koji je nastao u središtu grada, proširio se i na sve prilaze Rijeci, prekinuti su radovi na obilaznici, koja je zbog toga danas bila otvorena cijeli dan za promet u oba smjera. No, mnogi to nisu znali, pa su “zapeli” u gradskom čepu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije