Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADLEŽNI IGNORIRAJU PROBLEM

Braču prijeti ekološka katastrofa: Potonuli brod nalegao na cijev kolektora

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
19.09.2019.
u 19:31

"Ne želimo politički rat, već samo rješenje problema - poručio je povaljski vijećnik Tonči Zlatar.

Zbog drvenog broda Marko Polo koji je potonuo prije četiri godine u blizini otoka Brača, mjestu Povlja sada prijeti ekološka katastrofa. Naime, kada je potonuo, svom težinom je nalegao na cijev glavnog kolektora.

- Brod je pred raspadom i prevrtanjem. Po lošem vremenu postoji mogućnost da se djelovi odlome i porazbijaju brodove u vali. Sam brod nalježe na rezervnu cjev kolektora koju je zgnječio i razbio. U slučaju greške glavnog kolektora prijeti ekološka katastrofa. Znam da smo malo mjesto, ekonomski i politički nebitni, ali molim institucije koje su nadležne za to da odrade svoj posao - apelirao je povaljski općinski vjećnik Tonči Zlatar putem Facebooka.

Za Morski.hr je kazao kako dosad ni jedna služba nije odradila svoj posao kako treba, osim donekle općine.

- Ne želimo politički rat, već samo rješenje problema. S lučkim kapetanom Davorom Vidanom i direktorom Lučke uprave Domagojem Marojevićem razgovarali smo prije godinu dana ja i načelnik. Prije mene je čak tu bio i tadašnji ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović koji je preko Pogleda u plavo sudjelovao u čišćenju podmorja u Povljima. Najavio je skoro vađenje broda. Ali to je bilo još prije 4 godine! – kazao je Zlatar kojemu je već dosta praznih obećanja. 

>> Pogledajte i ovaj video: Izbio požar na vojnom brodu

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:04 20.09.2019.

Pa i ako pukne cijev, živjet će ljudi i dalje, dobro im je.

SM
san.martino
13:44 20.09.2019.

Zasto se ne odvuce u dubinu i postane atrakcija za ronioce!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije