Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje MUP-a

Bračni par Mamuzić iz Zagreba - najbolji i najspremniji policajci u Hrvatskoj!

Slavonski Brod - Drugi memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje za najspremnije policijske službenike.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/17
11.09.2020.
u 17:19

Korištenjem samo kompasa i topografskih zemljovida, policajci su morati što brže savladati postavljene prepreke i izvršiti zadatke u najkraćem mogućem roku, poput: navigacijskog kretanja, bacanja školske bombe, savladavanja vodene prepreke korištenjem užeta, veslanja kanuom, spuštanja alpinističkim užetom te preciznog gađanja pištoljem

Oni veslaju, trče, planinare, pucaju, bacaju dimne bombe, preskaču vodene prepreke, orijentiraju se bez GPS-a. Šezdesetak policajaca iz cijele Hrvatske, među kojima i dvije pripadnice ljepšeg spola, po drugi se put okupilo u Sibinju kod Slavonskog Broda na Memorijalu Šime Đamića kako bi kroz višednevno zahtjevno i izazovno natjecanje otkrili one najvještije i najspremnije među sobom.

Korištenjem samo kompasa i topografskih zemljovida, policajci su morati što brže savladati postavljene prepreke i izvršiti zadatke u najkraćem mogućem roku, poput: navigacijskog kretanja, bacanja školske bombe, savladavanja vodene prepreke korištenjem užeta, veslanja kanuom, spuštanja alpinističkim užetom te preciznog gađanja pištoljem. Zanimljivo, na 30 kilometara dugoj stazi s 10 kg teškom opremom i naoružanjem na leđima većina natjecatelja pokazala je vrhunsku sposobnost, požrtvovnost, veliko samopouzdanje, visok stupanj tjelesne snage i izdržljivosti, koordinacije, ali najbolji od najboljih bili su – dvoje supružnika!

Prva mjesta osvojili su, naime, dvoje Zagrepčana - Ines Matec – Mamuzić u ženskoj i Zoran Mamuzić u muškoj konkurenciji.

- Mi žene nismo morale nositi cijelim putem kompletnu opremu, ali sve ostalo bilo je isto. Organizacija je bila odlična, a radne točke jako zanimljive, premda sam zbog nepoznavanja na terena na jednom mjestu malo zalutala. Suprug mi je bio najveća motivacija i najveća podrška. Mi inače imamo troje djece tako da smo se izmjenično pripremali – dok je jedan čuvao djecu, drugi je vježbao – rekla je Ines kroz smijeh.

- Lijep je osjećaj biti najbolji policijski službenik, ali veliki respekt zaslužuju svi sudionici, jer svi smo dali sve od sebe. Danas je bio naš dan, tko zna kako bi bilo da sutra ponovno trčimo – dodao je Zoran.

Memorijal koji bi u budućnosti trebao postati tradicionalan održan je u znak sjećanja na legendarnog ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Šimu Đamića i 97 hrvatskih policajaca poginulih u Domovinskom ratu. Organizatori su bili Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava Brodsko-posavska.

- Prateći dio natjecanja, osobno sam se uvjerio koliko su truda, znoja i volje uložili i koje su sve vještine morali iskazati naši policajci. Osim što moraju biti oboružani znanjem, policijski službenici moraju biti vrlo spremni, obučeni i kondicijski dobro pripremljeni, jer samo tako mogo odraditi sve zahtjevne zadaće koje se stavljaju ispred njih. Samo tako mogu pozitivno odgovoriti na nove izazove kao što su požari, poplave, aktualna pandemija ili migrantski pritisak - rekao je Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Kod spomen obilježja Šimi Đamiću u Gornjoj Bebrini položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili članovi obitelji Šime Đamića, predstavnici PU Brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, župan Danijel Marušić i pročelnik Ivan Lukić u ime Brodsko-posavske županije te predstavnici Udruge specijalne policije.

Komentara 1

PE
PetiElement
17:49 11.09.2020.

Bravo Mamuzići! Čestitke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije