Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugašen noćni život

Brački turizam poharali kiša, požar, a sada i – inspekcija

'27.08.2008 Supetar - Maleno mjesto na otoku Bracu koje ima status grada, u sklopu koje se nalaze i mjesta Mirca, Splitska i Skrip. Photo Tino Juric/Vecernji list'
'Tino Juric/Vecernji list'
01.08.2011.
u 20:30

Ugostitelji u panici: Ne bježimo od novčanih kazni, ali zatvaranje lokala na 30 dana usred sezone zaista je rigorozno

Brač je ovoga ljeta poharao požar, pa kiša, a sada inspekcija, koja je zbog buke zatvorila sve noćne klubove u Supetru i bukvalno istjerala goste! Može li biti gore?! – pitaju se brački ugostitelji koji su se u ponedjeljak sastali u Supetru.

Ugašen noćni život

Na otoku je zavladala panika nakon što je Državni inspektorat u nedjelju zbog preglasne glazbe zatvorio sva tri noćna kluba u Supetru. U srcu sezone ugašen je noćni život, pa će TZ Supetra i Udruženje obrtnika Brača pokušati omogućiti rad lokalima kojima je zabranjen rad.

Ugostitelji ne bježe od novčanih kazni, ali smatraju da je zatvaranje na 30 dana usred sezone rigorozno. Razočarani su zbog postupanja inspektora, koji su došli u pratnji policije, što je, kažu, izazvalo paniku među turistima.

– Nekoliko tisuća mladih ljudi policajci su doslovno u dva sata ujutro izbacili iz klubova. Kakvu će sliku oni ponijeti o Hrvatskoj?! Normalno je da se propisi moraju poštovati, ali treba li upropastiti klub zabranjujući mu rad – kaže Danica Baričević, predsjednica Udruženja obrtnika Brača.

Zatvorit će sve lokale

U utorak počinje potpisivanje peticije kojom ugostitelji traže da se zatvoreni lokali otvore te da se Brač proglasi turističkom destinacijom u kojoj će ugostiteljskim objektima omogućiti rad bez ograničenja. Ne urodi li to plodom, zaprijetili su kako će na jedan dan zatvoriti sve ugostiteljske objekte na otoku.

Ključne riječi

Komentara 25

TA
tarle1
20:43 01.08.2011.

Svarno nema smisla zatvarati lokale, a tek su se razgalamili. Zašto se mora spavati?

Avatar babas
babas
20:49 01.08.2011.

Zatvarati klubove usred sezone je antipropaganda HR turizma. U ovoj državi je propalo sve osim turizma,ali državni inspektorat se trudi i njega uništiti. Pa što ćemo onda jesti,kamenje?

PA
patuljčica..
10:22 02.08.2011.

mariod979 Misliš li da će Atena dozvoliti da preselimo Akropolu na Brač? I hoće li Sabor izglasati radno vrijeme muzeja do jedno četiri ujutro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije