Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
meksički zaljev

BP: Halliburton je uništio dokaze o eksploziji naftne platforme

'(FILES) Photo taken on May 28, 2010 of BP CEO Tony Hayward taking a first hand look at the recovery operations aboard the Discover Enterprise drill ship in the Gulf of Mexico. BP confirmed on July 27
'Sean Gardner'
06.12.2011.
u 13:21

U dokumentima koje je BP predao sudu navodi se da su dva Halliburtonova zaposlenika pod prisegom svjedočila o uništenju dokaza.

British Petrol optužio je tvrtku za održavanje naftnih polja Halliburton za uništavanje dokaza povezanih s prošlogodišnjom eksplozijom naftne platforme u Meksičkom zaljevu. Kako prenosi BBC, optužbe su iznesene u ponedjeljak na saslušanju na sudu u New Orleansu, a Halliburton je navode negirao.

Naime, ključni čimbenik u travanjskoj katastrofi bila je defektna cementna emulzija za bušenje koja je korištena na platformi, a za čiju je proizvodnju bio zadužen Halliburton. BP tvrdi da je Halliburton uništio rezultate testiranja i uzorke cementa koji su u tom testiranju korišteni te kako nisu predali rezultate računalnog modeliranja.

Kako piše CNN, u dokumentima koje je BP predao sudu navodi se kako su dva Halliburtonova zaposlenika pod prisegom svjedočila kako su uništila dokaze i to zato što su se bojali da bi oni u parnici mogli biti pogrešno protumačeni.

Komentara 4

Avatar abcd
abcd
14:00 06.12.2011.

ma nije halliburton, to su sigurno ucinili alkaida, pasdaran, cetnici, ustase i crveni kmeri a organizirao jugoslavenski ured drzavne bezbednosti

OB
-obrisani-
14:04 06.12.2011.

A kako bi tek Amerikanci izigrali i prevarili Hrvate da se to kojim slucajem dogodilo u Jadranu.

DA
danant
22:41 06.12.2011.

To je HalliBushton...a ne Halliburton...da se zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije