Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lider Mosta

Petrov o smanjenju poreza: Samo prestanite krasti i namještati javne natječaje

božo petrov
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
11.10.2015.
u 21:43

-To je za nas jednaka interesna skupina i mi tu ne vidimo nikakvu razliku-kazao je Petrov na upit kojoj su se dominantnoj političkoj opciji voljni prikloniti

Lider stranke Most i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov večeras je gostovao u Dnevniku Nove TV gdje se osvrnuo na aktualnu političku situaciju u zemlji, ali i nadolazeće parlamentarne izbore. 

-Reforme lokalne uprave, poreznog sustava, pravosuđa, rasterećenje gospodarstva i raznoraznih nameta. To je onaj dio koji se apsolutno mora provesti- kazao je Petrov o ukratko o izbornom programu stranke Most.

Dodao je i kako je jedna od točaka njihovog izbornog programa smanjenje poreza

-Ono što je jako bitno, ljudi će uvijek pitati odakle novac prilikom rasterećenja poreznog sustava. Ne biste vjerovali kad biste znali da u našoj lokalnoj samoupravi prihodi nisu značajno rasli, a vratili smo preko 70 posto duga. Drugim riječima, samo prestanite krasti, samo prestanite namještati javne natječaje. Imate primjer autoceste za koji svi znaju. Njihov rashod je eksponencijalno rastao onako kako se autocesta približavala svojem kraju- kazao je lider Mosta.

Na upit kojoj dominantnoj političkoj opciji su se spremni prikloniti Petrov je odgovorio da su im HDZ i SDP isti.

-To je za nas jednaka interesna skupina i mi tu ne vidimo nikakvu razliku. Ono što mi očekujemo je da Hrvatska konačno napravi reforme u javnoj i lokalnoj upravi, u poreznom sustavu i pravosuđu. To je ono što se pothitno mora napraviti, inače neće biti sutra za Hrvatsku- smatra Petrov

Iako je stranka na političkoj sceni tek dvije godine gradonačelnik Metkovića smatra da su svojim dosadašnjem političkim djelovanjem učinili puno više od svojih političkih suparnika.

-U ovih 20 godina štošta su obećavali, a zapravo cijelo vrijeme kupovali socijalni mir raznoraznim mjerama, što im se danas obija o glavu. Mi u trenutku kad smo preuzeli dužnosti u lokalnim samoupravama, napravili smo kompletnu reorganizaciju cijelog sustava, izracionalizirali troškove, vratili preko 70 posto dugova, koje je tad nosila lokalna samouprava, pripremili niz projekata, od kojih nije bilo ničeg u našim lokalnim samoupravama- kazao je Petrov.

>>Prgomet i Petrov oaza za razočarane birače

>>Božo Petrov: Pobjeđivali smo nedodirljive uhljebe i kad nam nisu davali nikakve šanse

Komentara 25

Avatar catalyst
catalyst
22:06 11.10.2015.

Nije loš potez, ovo stavljanje na zadnju poziciju na listi. Da vidimo hoće li i drugi imati hrabrosti učiniti tako nešto ili im je ipak draža sigurna fotelja.

RZ
Rocky.Zg
22:01 11.10.2015.

Moj glas imate. Slazem se da nema razlika izmeďu SDP i HDZ, osim ideoloskih razlika koje su nebitne u danasnje vrijeme

DU
Deleted user
22:54 11.10.2015.

Politicka opcija kod koje se ne glasa Protiv nego - Za... djelima i karijerima stekli su kredit za povjerenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije