Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twittervju

Božo Petrov: Možda ugasim vrtić jer nemamo novca zbog porezne reforme

Božo Petrov
Foto: Tino Jurić/Pixsell
10.12.2014.
u 19:43

Gradonačelnik Metkovića tvrdi da neće moći vraćati dugove iako su srezali broj zaposlenih i ugasili dio gradskih ustanova

Kako ćete nadoknaditi manjak u gradskom proračunu koji će nastati zbog porezne reforme?

Nećemo dizati namete i ići đonom na građane. Pokušat ćemo se snaći s ovim što imamo. Moram prozvati Vladu koja donosi zakon bez definiranih mjera koje tek najavljuje da će donijeti i olakšati lokalnoj samoupravi. Mi smo prepolovili dug, čupamo se nogama i rukama, a oni nas guraju ispod vode za 2,5 do tri milijuna kuna.

Hoćete li moći nastaviti vraćati dugove?

Sve smo troškove racionalizirali, smanjili broj radnih mjesta. Ne smatram da je mjera loša, potrošnju treba potaknuti, ali trebalo je donijeti paket mjera, a ne jednu. Smiješno je što opet pogoduje onima koji imaju najviše plaće.

Ipak, negdje morate pronaći tih 2,5 do 3 milijuna kuna?

Uzet ćemo od svake gradske ustanove i gradskog poduzeća. Rezat ćemo još plaće. Gasimo ustanove, objedinili smo kulturu i sportske objekte. Tu smo uspjeli nategnuti 1,5 milijun kuna, ali nismo uspjeli pronaći još 1,5 milijun. Možda ugasim vrtić, dovode me u situaciju da napravim teatar apsurda da bude jasno što se zapravo radi!

>>Božo Petrov: Neka me prisluškuju, ja s tim nemam nikakvih problema

>>Božo Petrov – postoji li čudo u Metkoviću?

Komentara 7

QQ
qqriqrac
20:34 10.12.2014.

Sdp(vlada) je sebi uzeo i tesko ostetio lokalne proracune samo da prezivi jos 1 godinu. Bit ce placa veca 40kn, a vrtic skuplji bar 100kn.

DU
Deleted user
20:44 10.12.2014.

Tako.. tako.. vrati Božo dugove, ugasi vrtić i sve ostalo, zadnji neka ugasi svjetlo i fajnrut.. gotovi smo i nema nas više..

Avatar Equinox
Equinox
23:29 10.12.2014.

Neka vlada proda Audije Bmw-je i Mrecedese i neka se pocne vozit u Opelima ili Skodi i vrati dugove a i neka si skinu malo placu sta ce vladi placa kad im je sve besplatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije