Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A NE politički

Petrov: Čelnici javnih tvrtki birat će se putem javnih natječaja

Božo Petrov
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
01.02.2016.
u 21:56

"Mi jesmo za profesionalizaciju menadžmenta i to je ono što smo uvijek zastupali"

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je danas kako će se čelnici javnih tvrtki birati putem javnih natječaja, iako su iz Domoljubne koalicije stigle informacije da će biti postavljani političkim imenovanjima.

- Mi jesmo za profesionalizaciju menadžmenta i to je ono što smo uvijek zastupali - rekao je Petrov. Na pitanje novinara zašto u sporazumu Domoljubne koalicije i Mosta stoji da će se čelnici javnih tvrtki između ostalog imenovat Petrov je odgovorio kako nije vidio da to stoji u sporazumu.

- Apsolutno ne vidim nikakvog problema u tome i smatram da će se ići na natječaj - rekao je Petrov.

Kako prenosi HRT, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i član Vijeća za suradnju Mosta i Domoljubne koalicije Ivan Šuker potvrdio je da će se čelnici javnih poduzeća imenovati političkim putem, a ne putem javnih natječaja.

Petrov danas nije mogao dati ime novog ministra branitelja nakon ostavke Mije Crnoje.

- Ja se nadam da ćemo izaći ovaj tjedan, ali ime u ovom trenutku nemam. Vjerujem da će se riješiti kroz dva do tri dana - rekao je Petrov. Ne zna tko su kandidati jer je to resor Domoljubne koalicije, dodao je, ali Most i dalje ima pravo veta. 

- Ja ne mogu u potpunosti osuditi gospodina Crnoju. Meni je stvarno žao i svega onoga što se dogodilo. Mogu reći da bih volio da mediji budu naš korektiv, ali i da imaju takta prema ljudima - rekao je Petrov.

Petrov je također rekao da će se Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta sastati ovaj tjedan. Bit će dva koordinatora, po jedan iz Mosta i Domoljubne koalicije, a oni će se definirati na prvom sastanku, rekao je.

>> Ministrica uprave nekad je bila za manje županija, ali sada to nije htjela reći

>> Petrov: Novog ministra branitelja izabrat ćemo u sljedeća tri dana

Komentara 31

KS
Ksantipa
06:55 02.02.2016.

Šuker je rekao nešto drugo.Sve mora najprije odobriti njihova umna tvorevina najsličnika nekadašnjem CK, kojemu je na čelu moćnika iz zna se. malo prerano se pohvalio, pa sad mostovci popravljaju stvar.

DU
Deleted user
22:50 01.02.2016.

To je pravo zmijsko leglo!Ako to uspijete razbiti pola posla je napravljeno!Tu su uhljebljeni menadzeri sa ugovorima i otpremninama!Ako to pustitepadate u zaborav a narod u propast!

4M
4mazge
11:44 02.02.2016.

Božo ne daj im da pustoše državu onako kako su navikli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije