Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU KONFERENCIJA
Povratak na članak

Božinović: Vrijeme je da nađemo rješenje za izazove migracija i zaštite granica

Božinović je zaključio da je Hrvatska sva svoja znanja i iskustva, stečena kroz upravljanje migracijama i nedavno završenih šengenskih evaluacija, spremna staviti na raspolaganje drugim državama EU

Komentari 5

DA
dancuo
20:48 21.01.2022.

A evo nam i glavnog epidemiologa u obrani granica.

VL
TO
TORQUEMADA
06:47 22.01.2022.

Ako je povijest učiteljica života, ne mogu se ne sjetiti uzroka Zrinsko-Frankopanske urote: uporaba hrvatskih pograničnih prostora kao tampon zone zabavljene sprječavanjem prodora Turaka dublje prema Beču uzrokovala je gospodarsku i kulturnu stagnaciju našeg životnog prostora koji se osjeća i danas, nakon 350 godina. Naše plemstvo je pokušalo prekinuti takvo stanje ali Beču je odgovarao status quo, jeftinije je bilo odgađati rješenje povremenim financiranjem uskoka. Osim toga, Frankopanska velika imanja i utjecaj na širokom prostoru Hrvatske bile su slastan plijen nakon sloma zavjere, koja je doista pokušavala naći saveznike u drugim silama čiji tadašnji geopolitički interes na ovim prostorima nije bio mali, pa čak ako je to značilo i obraćanje otvorenim neprijateljima Habsburške Monarhije. Uslijedila je neviđena pljačka Bečke Dvorske Komore nad posjedima i umjetninama Frankopana i progon njihova potomstva. Ako se povijest znade ponoviti, treba prepoznati znakovlje na vrijeme. Zabrinjavajući je poltronski odnos političkih predstavnika naroda, te neodlučnost glomazne europske birokracije, sporost u donošenju odluka i potpuni nedostatak suverenističkih alata. Zašto nije bilo moguće ilegalno prelaziti granice zemalja istočnog bloka prije 50-ak dodina u velikom broju? Jer se bez problema pucalo na ljude u takvim pokušajima, postoji granični prijelaz i dokumentacija za legalni prelazak/prolazak. Lijepa naša doista je atraktivan prostor, treba izbjeći sudbinu frankopanskih imanja!

VL
Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
21:53 21.01.2022.

Prisilno ih cijepite da ovi s druge strane vide gdje žele doći i više neće dolazit. To se razumnija bića od bijelih ljudi koji se međusobno istrebljuju.

VL
Avatar kenshi
kenshi
20:34 21.01.2022.

Riješenje je vojska na granici!

VL
NN
novo nenormalni
18:02 21.01.2022.

izazovi zahtjevaju izazovna riješenja izazovnih ljudi, ministere vi ste baš taj izazovan čovjek

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.