Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA USTAVNOG SUDA

Božinović: 'Turudić nije bio okidač oporbi. Oni ne mogu podnijeti da loše stoje u anketama'

Zagreb: Održana je konferencija za medije "Ekonomska kava: Zakon o strancima" u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
18.03.2024.
u 20:44

Nije htio komentirati potencijalne koalicije ili kandidata za predsjedničke izbore, koji bi se mogli održati ranije no što se mislilo, ali naglasio je da HDZ-u nije smanjen koalicijski potencijal

Dok su Peđa Grbin i Zoran Milanović izjavili kako će poštovati odluku Ustavnog suda, iako u njoj vide nekoliko problema, predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio joj je podršku, a predsjednikov potez nazvao "mini državnim udarom". Podsjetimo, ranije danas Ustavni sud je objavio da Milanoviću nije dozvoljeno sudjelovanje u parlamentarnim izborima ako ne da ostavku, što on i dalje ne želi učiniti.

Svoje mišljenje o situaciji iznio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, nazivajući odluku "očekivanom za sve osim za SDP i Zorana Milanovića" u Dnevniku Nove TV. "Ukoliko je htio ići na izbore trebao se kandidirati kao građanin, a ne kao institucija. Mislim da se Milanović nije kandidirao jer mu je jasno da niti s njegovom kandidaturom SDP ne bi mogao polučiti rezultat i sad se stvara umjetna, ustavna kriza" ocijenio je ministar, ističući kako se za HDZ ništa ne mijenja.

Naveo je neka postignuća HDZ-ove Vlade u prošla dva mandata i ustvrdio da SDP nema ni program, ni ljude, ni stranku. Skok u popularnosti koji je SDP ostvario najavom Milanovićeve kandidature, kaže Božinović, uskoro će nestati. "To će se istopiti za tjedan dan. To je prvi efekt, međutim siguran sam da hrvatski građani ne mogu prihvatiti da u državi koja je prepoznata kao stabilna se stvara krizna situacija. Nitko odgovoran nešto takvo ne može raditi, osim SDP-a i njihovog lidera" smatra ministar.

Božinović je uvjeren da Ivan Turudić nije bio okidač oporbi da donese ovu odluku, već da se radi o planu kojem je cilj spriječiti HDZ da treći put dobije izbore. "Uopće ne vjerujem u tu tezu. Oni jednostavno ne mogu podnijeti činjenicu da po svim anketama loše stoje" kazao je.

Nije htio komentirati potencijalne koalicije ili kandidata za predsjedničke izbore, koji bi se mogli održati ranije no što se mislilo, ali naglasio je da HDZ-u nije smanjen koalicijski potencijal. "Temeljem svega onoga što smo predstavili i što ćemo tek predstaviti, mi ćemo pobijediti i sastaviti Vladu" uvjeren je Božinović.

VIDEO Milanović o Ustavnom sudu: 'Nepismene seljačine'

Komentara 7

Avatar Cinco
Cinco
21:40 18.03.2024.

Trenutni opoziv i hospitalizacija slučajnog. Vlada mora odmah raspisati predsjedničke izbore!

Avatar That'sAll
That'sAll
21:32 18.03.2024.

Frustracije koje peru Milanovića, duboke su i intimne. Branitelji mu stvaraju osjećaj manje vrijednosti jer je sebe do rata doživljavao ka fajtera, a onda pobjegao. Drugi okidač je osobni neuspjeh na premijerskom mjestu i efektna uškopljenost na predsjedničkom. Za nekog tko sebe doživljava kao najpametnijeg, to je unutarnje izgaranje koje je dovelo do stupnja samouništenja , kao i kod onih agresivaca koji ubiju ženu pod geslom "Ako te ja ne mogu imati, neće nitko!" ... I on je i dalje uvjeren da "voli Hrvatsku" ... Čovjek ima Neronov kompleks. On bi gledao Hrvatsku da gori i pjevao "rijeke pravde..." ..Hospitalizacija je nužna.

GE
generacija57
21:11 18.03.2024.

Još ćete proklinjati Turudića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije