Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka o zabrani kretanja

Božinović otkrio koliko je stiglo zahtjeva za propusnicama: Neke su i odbijene

Zagreb: Na tjednoj razini broj novooboljelih od koronavirusa je manji za 27 posto
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
21.12.2020.
u 12:31

MUP je izdao posebne upute koje su prilično precizne. Ono što bih htio ponoviti jest da je ovo je odluka o zabrani kretanja koja je opravdana u razdoblju kad se očekuje mnogo kontakata i kretanja. Ovo je epidemiološki veoma rizično razdoblje

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je jutros do 10 sati zaprimljeno 10.848 propusnica

"Od jutros do 10 sati zaprimljeno je 1120 poziva, 5600 e-mailova, sveukupno je predano više od 10.848 zahtjeva, neki su riješeni, a neki odbijeni", kazao je Božinović na konferenciji za novinare Stožera.

"MUP je izdao posebne upute koje su prilično precizne. Ono što bih htio ponoviti, ovo je odluka o zabrani kretanja koja je opravdana u razdoblju kada se očekuje mnogo kontakata i kretanja. Ovo je epidemiološki veoma rizično razdoblje. Zato je i EK izdao posebne preporuke za prijelaz granice", kazao je Božinović.

"Postoji cijeli niz poslova i ljudi koji rade i koji su nužni da bi sve funkcioniralo. Postoji mogućnost da Ravnateljstvo civilne zaštite neki slučaj razmotri i donese odluku", dodao je Božinović na pitanje novinara o slučajevima koji nisu obuhvaćeni. 

Propusnice na otoku Pagu

"Pag će se u ovom smislu tretirati kao jedna cjelina, a što se tiče putovanja, stanovnici koji pripadaju Zadarskoj županiji putovat će u sklopu te županije prema Novalji bez ograničenja, za Liku će trebati propusnice i obrnuto", kazao je Božinović.

Komentara 3

GE
Gensoman1000
13:05 21.12.2020.

Propusnice mora odobriti velika voda Xi Jinping a ne nekakvi hrvatski politicari.

RA
RACMAN
13:33 21.12.2020.

Ajde ne zditepi, najbolji su oni kojima je odbijeno, sigurno je ručak htel nosit mami.

LU
Ludwik
12:39 21.12.2020.

Hrvatska će pricvjetati kad se pripusnice budu izdavale za izlazak iz Lepoglave čitavoj današnjoj vladajućoj garnituri, uključujući i pručuvni ešalon SDP-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije