Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVISNO O SITUACIJI

Božinović: Ne isključuje se decentralizacija popuštanja epidemioloških mjera

Davor Božinović
Foto: POOL
1/2
16.04.2020.
u 15:21

Ministar je naveo da će Nacionalni stožer Civilne zaštite tijekom četvrtka donijeti odluku o formiranju timova u lokalnim županijskim stožerima koji će izvršiti uvid u realizaciju provođenja mjera u domovima za starije osobe

Ne isključuje se decentralizacija popuštanja epidemioloških mjera u idućim danima, ustvrdio je u četvrtak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

''Ne isključujemo u idućim danima decentralizira popuštanje mjera tamo gdje je epidemiološka situacija bolja'', rekao je.

Božinović je dodao da će Nacionalni stožer Civilne zaštite tijekom četvrtka donijeti odluku o formiranju timova u lokalnim županijskim stožerima koji će izvršiti uvid u realizaciju provođenja mjera u domovima za starije osobe, a koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kada bi mogla završiti pandemija

''Ti timovi će biti pod koordinacijom epidemiologa koji je član županijskog stožera civilne zaštite, a te timove će činiti i inspektor Civilne zaštite, inspektor Državnog inspektorata, odnosno sanitarni inspektor, socijalni radnik i policajac'', precizirao je Božinović.

 

Komentara 2

Avatar Warded
Warded
15:37 16.04.2020.

Znači, nama u Splitu još nema popusta....

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
15:44 16.04.2020.

Broj zaraženih i mrtvih uopće nije bitan. Bitno je odakle dolazi lova. Znači za strane turiste otvorit će se lokacije, a ostali...prosudite sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije