Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušteni s granice

Božinović: Krenuo je kamionski promet kroz Hrvatsku

Kamioni na graničnom prijelazu
Foto: Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika
1/2
14.03.2020.
u 23:22

Konvoj teretnih vozila koji je zbog epidemije koronvirusa bio zadržan na talijansko-slovenskoj odnosno slovensko-hrvatskoj granici krenuo je u večernjim satima

U subotu navečer krenuo je kamionski promet kroz Hrvatsku prema Mađarskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, potvrdio je Ministar unutarnjih poslova i ravnatelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

Konvoj teretnih vozila koji je zbog epidemije koronvirusa bio zadržan na talijansko-slovenskoj odnosno slovensko-hrvatskoj granici krenuo je u večernjim satima.

Božinović je o svojoj inicijativi prethodno, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, kazao da je u intenzivnom kontaktu sa slovenskim ministrom unutarnjih poslova, ali i ministrima iz Srbije, BiH te Mađarske kako bi se dogovorio režim prometa i opskrbe.

"Zadovoljan sam da je promet krenuo. Svi ministri s kojima sam danas razgovarao su reagirali promptno i važno je da svi ostanemo kod dogovora da se ništa u tom režimu ne mijenja bez prethodne koordinacije", kazao je Božinović Hini.

VIDEO Velike gužve na graničnom prijelazu Macelj zbog koronavirusa

Pritom je još jednom demantirao medijske napise da Hrvatska strancima karantenu naplaćuje 500 eura i nazvao to još jednom od lažnih vijesti koje se puštaju u javni prostor.

Očekuje se rješavanje prometnih gužvi

Nakon puštanja prometa očekuje se da će se tijekom nedjelje riješiti gužve koje su nastale zbog različitih nacionalnih odluka o graničnom režimu u vezi epidemije koronavirusa.

Slovenski mediji su u subotu navečer izvijestili da su prema granici s Hrvatskom pokrenuli "humanitarni konvoj" teretnih vozila i autobusa koji su zadnjih dana "zapeli" u Sloveniji. Navode da su diplomatskom akcijom dobili suglasnost država za zajednički projekt suradnje kako bi se osigurao kontrolirani prolaz prvog "humanitarnog konvoja".

Riječ je o konvoju putnika i teretnih vozila koja su krenula iz Italije prema svojim matičnim državama. Prema dogovoru ti bi kamioni i autobusi uz nadzor, ali bez zaustavljanja trebali stići neometano.

Kako prenosi STA, potvrđeno je i to da su prema Padovi krenula i dva ukrajinska autobusa s 95 putnika koji su zapeli na slovensko-talijanskoj granici, a ti bi se putnici u domovinu trebali vratiti u nedjelju.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stefj
00:53 15.03.2020.

Nije mi jasno kako vlada misli opskrbljivati trgovine u Hrvatskoj. Skoro sav promet roba odvija se kamionima, željeznički je zanemariv jer nemamo pruge i katastrofalno je hendlanje robom... A svaki vozač koji se vrati s robom mora u karantenu? Znači, već smo potrošili sve vozače... Ne bu dobro, očito nam slijedi nestašica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije