Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Vladimir Šeks: Rezultati u Zagrebu su me razočarali

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
Autori: Petra Balija, Hina
21.05.2017.
u 21:25

Šeks je rekao kako ne može prognozirati kako će rezultati izgledati do ponoći

Član Predsjedništva HDZ-a Davor Božinović, komentirajući u nedjelju navečer rezultate izlaznih anketa izjavio je da će HDZ na lokalnim izborima u Hrvatskoj definitivno potvrditi svoju snagu koja će se očitovati u najvećem broju župana, gradonačelnika i načelnika, nešto što niti jedna druga stranka u Hrvatskoj ne može ni sanjati ni približiti se tome.

Na upit vezano za neulazak HDZ-ova kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Drage Prgometa u drugi krug izbora,  Božinović je rekao kako nema nikakvog raskola  u stranci, naglasivši da je HDZ stožerna hrvatska stranka i nije koncentrirana na pojedinačnu lokalnu sredinu, makar to bio i glavni grad Hrvatske.

Upitan hoće li se to odraziti na formiranje većine u Hrvatskom saboru, Božinović je rekao da neće, dodavši kako su ovo lokalni izbori i nije realno očekivati staložene i fokusirane razgovore oko konfiguracije nove parlamentarne većine. To će doći na red nakon što završi drugi krug lokalnih izbora, rekao je.

1/105

Na novinarski upit koga će HDZ podržati u drugom krugu, Božinović je rekao da će o tome i cijelom sklopu pitanja vezanim uz rezultate lokalnih izbora u prvom krugu, zasjedati stranačka tijela i donijeti odluku.

Vladimir Šeks komentirao je izlazne rezultate, ističući da se radi o malom uzorku birača. Kaže da su ga rezultati u Zagrebu razočarali, iako su u drugim većim gradovima HDZ-ovi kandidati postigli dobre rezultate. Ne može, kaže, prognozirati kako će rezultati izgledati do ponoći.

Komentara 30

Avatar rubinet
rubinet
22:20 21.05.2017.

rezultati HDZ u ZG uopće nisu razočaravajući nego posve očekivani... staviti Prgometa za kandidata bio je ili čin neznalice ili čin genijalca...na prvi pogled to je odluka neznalice.... neznalice jer otpadnika Prgometa malo tko voli...no ...ako raščlanimo stvar..ako dublje prokopamoe prokopamo ..posrijedi je dogovor s Mikijem... mi tebi nećemo praviti probleme u ZG,a ti nama pomozi u Saboru

Avatar juricamesko
juricamesko
21:40 21.05.2017.

Bozinovicu bila bi tragedija da Hdz na nacionalnoj razini ne potvrdi svoju snagu no ono sto zabrinjava jesu politicki promasaji predsjednika stranke.jedan od tih je rezultat u Zagrebu i Drago Prgomet.to je strateski i politicki poraz Plenkovica ma kako vi to nazivali.

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:49 21.05.2017.

Ha, ha ... Pa, Sova, ti si glavni krivac za neuspjeh u Zagrebu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije