Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Božidar Vučurević pušten iz pritvora da se brani sa slobode

\'vucurevic\'
Arhiva VL
17.06.2011.
u 17:40

Uz odluku o ukidanju pritvora istražni sudac je Vučureviću izrekao mjeru zabrane napuštanja Srbije te mu naložio da se svakoga ponedjeljka i četvrtka javlja sudu.

Srbijanski sud donio je danas odluku kojom je ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću, protiv koga je u Hrvatskoj podnesena kaznena prijava radi ratnoga zločina, ukinut pritvor te je pušten da se brani sa slobode u daljnjem ekstradicijskom procesu.

Uz odluku o ukidanju pritvora istražni sudac Vučureviću je izrekao mjeru zabrane napuštanja Srbije te mu naložio da se svakoga ponedjeljka i četvrtka javlja sudu. Vučureviću je oduzeta i važeća i nevažeća putna isprava kao i osobna iskaznica. Prema navodima iz suda upozoren je i da ću mu pritvor ponovno biti određen prekrši li zabranu suda ili mu se u određeno vrijeme ne javi.

Srbijanski mediji podsjećaju da sud još nije odlučio o molbama za njegovo izručenje BiH i Hrvatskoj. Navodi se i da je istražni sudac još 26. svibnja zatražio određenu dokumentaciju iz BiH i Hrvatske kako bi mogao donijeti odluku o (ne)izručenju, ali da do danas nisu dobili nikakav odgovor. U priopćenju suda navodi se da je sud objema državama ostavio rok od 30 dana za dostavljanje tražene dokumentacije od dana primitka molbe za izručenje.

Hrvatsko tužiteljstvo podignulo je 2008. godine optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civila na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. godine.

Komentara 6

VE
velikazmija
18:35 17.06.2011.

srpska posla -- oni sude svima i svi će njima--amen

Avatar guten_tag
guten_tag
18:50 17.06.2011.

još jedan dokaz da je srbijica bez kosova i metohije pokušala ponovo udar na hrvatsku i stvaranje kaosa i nereda u hrvatskoj . slučaj purda , njihovi istražitelji ispituju lažno optužene hrvate pa onda tzv . uhićenje vučurevića , pa mladića nisu mogli legalno liječiti pa su ga poslali na skrb haškom sudu itd . nije im uspjelo što ne znači da su odustali .

TE
tepčin
19:20 17.06.2011.

Trebamo biti tolerantni! Npr. pozvati ovog, kak se zove, Vujčurović, u Dubrovnik, na dubrovačke ljetne igre, gdje bi se ispričao za loše vladanje u prošlosti! Ha-ha-ha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije