Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijenja ga Kustić

Kalmeta zamrzava mandat u Saboru: 'Dok sam gradonačelnik, posvetit ću se gradu'

Božidar Kalmeta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
04.02.2016.
u 20:29

HDZ još službeno nije predložio zamjenu za njega u saborskim klupama, no kako neslužbeno doznajemo, to će biti Marijan Kustić iz Novalje

HDZ-ov Božidar Kalmeta poslao je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, koje se sastaje u petak ujutro, zahtjev za stavljanje saborskog mandata u mirovanje. HDZ još službeno nije predložio zamjenu za njega u saborskim klupama, no kako neslužbeno doznajemo, to će biti Marijan Kustić iz Novalje. I u prošlom mandatu on je stavio svoj saborskim mandat u mirovanje.

– Odlučio sam zamrznuti mandat iz dva razloga. Jedan je jer sam to obećao kad sam izabran za gradonačelnika Zadra. Drugi je razlog što uistinu mislim da se te dvije funkcije, dakle gradonačelnika Zadra i saborskog zastupnika, ne mogu istovremeno obnašati kvalitetno. Zadar je veliki grad, a ne neko malo mjesto, uz dužno poštovanje. Vođenju grada kakav je Zadar treba se posvetiti kao i poslu zastupnika, pa bi definitivno jedna funkcija patila. Dok sam gradonačelnik, posvetit ću se gradu kako sam i obećao građanima – objasnio je Božidar Kalmeta.

U srijedu je svoj mandat stavio u mirovanje i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić koji je također taj potez objasnio viškom obaveza, odnosno, kazao je da se pripremaju unutarstranački izbori, gdje on kao glavni tajnik ima previše posla pa ne bi mogao istovremeno kvalitetno obavljati zastupničku dužnost.  

>> Kalmeta u Zadru dobio više preferencijalnih glasova od Karamarka

>> Pobuna u HDZ-u zbog podjele fotelja. Nezadovoljni i u Mostu

Komentara 14

ŽG
Žganjec
20:36 04.02.2016.

Ostalo je još piture od tunela, pa ju mora potrošit. KALJMETA FOR EVER!

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
20:51 04.02.2016.

kad češ u remetinec????kolinda več nema nikog za pomilovati

JO
johny7777
21:52 04.02.2016.

Boze pomozi ovaj drugi je sitni lopov i kriminalac pravi kokosar ukrast ce i sa oltara ...a dobio je cak 630 glasova u cijeloj 9 izbornoj jedinici a sama Novalja ima cca 3500 biraca pa vidite koliko ga cijene i vole njegovi sumjestani mamicev isprdak koji mu vjerno sluzi u HNS e moj HDZ da niste imali boljeg i postenijeg kandidata od ovog smeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije