Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Folklorni ansambl

Božićni koncert 'Kakva je to svjetlost' okupio brojne gledatelje

božićna svjetlost
Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
14.12.2013.
u 22:34

Na prvom nastupu u Hrvatskom domu Udruga Đeram iz Dragotinaca pokazala je tradicijski običaj svoga sela na Badnjak

Folklorni ansambl Petrinjčica večeras je u Hrvatskom domu, čija je jedna od sekcija, organizirao svoj redoviti Božićni koncert s gostima iz sličnih društava i prijateljskih udruga. Svake godine održava se uz novi naziv, ovogodišnji je bio „Kakva je to svjetlost...“. Programu od dva raspjevana sata nazočilo je više od 500 gledatelja. Domaćini su premijerno izveli pjesme i plesove Ravnih kotara, a iz najmlađe skupine plesalo je 50 članova.

Na prvom nastupu u Hrvatskom domu Udruga Đeram iz Dragotinaca pokazala je tradicijski običaj svoga sela na Badnjak. Opet je izveden igrokaz Betlemaša, u kojem se pjesmom i recitacijom navještava Isusova rođenja, a taj autohtoni običaj badnje večeri podrijetla iz 19. stoljeća u Novoj cesti (Gajevoj ulici) priprema se zaštititi kao nematerijalno kulturno dobro.

Pjevački zbor Lira razgalio je božićnim pučkim pjesmama Petrinje, a bogatstvo pjesme, plesova i ljepote narodnih nošnji izviralo iz KUU Staro Brestje – Sesvete i osobito, redovitog na svim dosadašnjim koncertima, poznatog i u svijetu Folklornog ansambla Turopolja iz Velike Gorice.

– Bilo je prekrasno vidjeti prepunu dvoranu i puno izvođača- rekao je Milan Herceg, predsjednik FA Petrinjčica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije