Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIPOVIĆEVA ČESTITKA:

'Božić nas podsjeća da dobrota, radost i nada imaju smisla'

Ivo Josipović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
23.12.2013.
u 11:21

"Svake godine nam pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji ljudi"

Predsjednik Ivo Josipović i ove je godine tradicionalno uputio čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

''Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić. Božić je blagdan koji svojom duhovnom i etičkom porukom podsjeća ljude da dobrota, radost i nada imaju smisla. Svake godine nam pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji ljudi. Vjerujem da će i ove godine duboko ljudska poruka Božića biti poticaj svim građankama i građanima da upornošću i predanim radom ustraju na građenju bolje budućnosti temeljene na miru, pravednosti, odgovornom društvenom ponašanju, solidarnosti i toleranciji'', poručio je Josipović.

Čestitku je objavio i predsjednik Sabora Josip Leko.

"Blagdan Božića je poticaj vjernicima da s nadom krenu u budućnost. Tiha i radosna noć Božića nas ispunjava snagom istinskog humanizma i sve ljude dobre volje poziva da u vlastitom okruženju promiču mir, optimizam, solidarnost i ljubav prema bližnjem. A upravo te vrijednosti su nam potrebne u suočavanju s našim svakodnevnim političkim i ekonomskim izazovima kao i za izgradnju Hrvatske kao zemlje blagostanja za sve njezine građane. U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime želim blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu u želji da božićni blagdani svim građanima Hrvatske donesu tako potrebnu nadu, mir i veselje", poručio je Leko.

Čestitkama se pridružio i premijer Zoran Milanović.

„Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema gregorijanskom kalendaru, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim sretan i radostan Božić! Neka ovaj blagdan, koji svojim značajem poziva na optimizam, uistinu bude praznik nade i vjere. Vjere da radom, zalaganjem i odgovornim ponašanjem pokrećemo istinske promjene. Praznik obitelji i zajedništva upućuje nas na solidarnost prema svima kojima je naša pomoć potrebna, na toleranciju različitosti, razumijevanje i uzajamno poštivanje. Učinimo božićno ozračje trenutkom i mjestom koje nas otvara drugima i drugačijima, slabijima, manjinama, onima koji se boje, koji su isključeni. Budimo velikodušni nasuprot sebičnosti, približimo im se, umjesto da im se namećemo, saslušajmo ih, umjesto da se okrenemo na drugu stranu, ne osuđujmo ih, nego ih uvažimo. Samo na taj način moći ćemo izgraditi dostojanstven život svih hrvatskih građanki i građana. Želim vam da ovaj blagdan, sada kad nam je zbog dugotrajnih teškoća još potrebnija bliskost i toplina, provedete u miru, u krugu obitelji i prijatelja. Sretan vam Božić!“, poručio je Milanović.

>> Josipović uputio božićnu čestitku: Mir Božji, Hristos se rodi!

Komentara 19

LI
list68
11:35 23.12.2013.

Gospodine predsjedniče, s vama na ćelu države, i Melanovićem, nema ni "dobrote ,ni sreće, ni nade, ni smisla". Zato vam želim sve najbolje, i za dobrobit ove države i naroda, molim vas podnesite ostavku, i pokrenite proceduru za "vladu nacionalnog spasa".

IS
Iskra1
12:05 23.12.2013.

Predsjednice, orthodoxni Bozic je Sijecnja 7-og. Malo pre-uranjene cestitke.

GU
gustirna
12:19 23.12.2013.

odjednom se stara komunjara prosvijetlio.zasto ovakve izjave nije davao dok je bio clan zlocinacke koljacke komunisticke partije i dok je sluzio zlocincu titu kao gardista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije