Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bozanić odlazi u Vatikan, njegov nasljednik na Kaptolu Kutleša?

Papa je nasamo prvo primio kardinala Josipa Bozanića, a drugi dan porečko-pulskog biskupa Dražena Kutlešu, što u Crkvi vide kao mogućnost smjene na Kaptolu
19. studenoga 2018. u 00:12 14 komentara 9938 prikaza

Hrvatski biskupi završili su svoj pohod „Ad limina apostolorum“. Primio ih je zajedno i papa Franjo, a dvojicu biskupa i pojedinačno. Točnije, nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića u četvrtak 15. studenoga, a u petak porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu. Naizgled ne bi bilo ništa neobično da se već mjesecima po crkvenim kuloarima ne prepričava priča o odlasku kardinala Bozanića s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a kao najizgledniji kandidat spominje se upravo biskup Kutleša.

– To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to – kažu nam naši sugovornici u Crkvi, kod kojih smo pokušali doznati što se skriva iza šture agencijske informacije da je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao člana Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katolički odgoj te Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije te da je u razgovoru “između ostaloga, bilo riječi o blaženom Alojziju Stepincu, a kardinal je usto upoznao papu s pojedinostima Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kao i s pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Zagrebu 2020.”

>>Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Vukovar-Škabrnja: 'Sjećamo se i zaboraviti nikada nećemo'

>>Makedonija je u političkom paklu, ali za investitore je raj

>>Hrvatska ide u Ligu B nacija. Dalić: Da, izgubili smo, ali muški

>>Benicio del Toro o novoj seriji na HBO-u: Moj je lik ubojica, od njega nisam radio heroja

>>Kakav bi bio nogometni tim svjetskih lidera: Merkel je vezni, Trump napadač

 

 | Autor :

Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati