Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kardinal bozanić

Bozanić: Ne manipulirajte i ne oduzimajte Hrvatskoj dio teritorija

'21.12.2011., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske odrzao je primanje u prigodi bozicnih i novogodisnjih blagdana u Koncernoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Zoran Milanovic i Josip Bozanic.  Photo:
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/3
21.09.2012.
u 18:35

Bozanić se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić komentirao je danas granični spor između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te izrazio potporu "nastojanjima onih koji, u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu". Kardinal se, naime, sastao s ravnateljem Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu Stjepanom Ćosićem koji je kardinalu darovao knjigu "Prijevara ili zabluda. Problem granice na području poluotoka Kleka" koju je napisao s Nikom Kapetanićem i Nenadom Vekarićem.

Bozanić se "zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu", priopćili su iz Zagrebačke nadbiskupije. Istaknuo je da je nedopustivo političko manipuliranje s hrvatskim državnim teritorijem, naročito kada su u pitanju državne granice.

– Ozbiljnost tematike zahtijeva iznimnu odgovornost ne samo političara nego cjelokupne društvene i znanstvene javnosti, kao i domoljubnu svijest zastupnika u Hrvatskome saboru. Sve to poziva na mudrost odgovornih u konkretnome pitanju o granici na području poluotoka Kleka i na odlučnost da se ne donosi politička odluka kojom bi Hrvatskoj bio oduzet dio njezinog teritorija – zaključio je Bozanić.

>> RH sporazumom s BiH dobiva 25.000 četvornih metara teritorija

Komentara 130

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
18:41 21.09.2012.

tako zeli EU,eheeeheh

Avatar madcap
madcap
18:51 21.09.2012.

Protiv sporazuma Tuđman-Izedbegović su Bozanić, Karamarko i Dodik. Trebali bi sva trojica skupa otići u Zrin objasniti tamošnjim građanima što će im predsjednik postati Dodik i predstaviti ga a grad im se naći u republici genocidnoj ako padne sporazum. Uostalom, pa što ako Bosancima damo dvije hridi? Pa nije BiH Italija da se kapriciramo nego prijateljska zemlja s kojom dijelimo povijest.

Avatar pf
pf
09:13 22.09.2012.

Kaptol d.o.o.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije