Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBOJSTVO Maskirani lopov upao u kuću Ane Šilipetar (72), te je vezao

Bosonoga baka pobjegla razbojniku

27.12.2008.
u 17:54

GUBAŠEVO – Ani Šilipetar iz Gubaševa pored Zaboka ovi božićni blagdani neće ostati u lijepom sjećanju. Mir štefanjske večeri 72-godišnjoj baki prekinuo je 
drski razbojnik koji ju je pokušao opljačkati.

Srećom, i zbog Anine prisebnosti i hrabrosti, lopov je pobjegao praznih ruku, a baka je ostala neozlijeđena.

Vezao je
Nepoznati maskirani razbojnik u petak oko 21.30 provalio je u kuću Ane Šilipetar koja živi sama, vezao je i pretraživao kuću u potrazi za novcem, no baka se uspjela osloboditi, te je otrčala u dvorište i zatražila pomoć.

– U kuhinji sam gledala televiziju. Čula sam kad je počeo razbijati prozor koji ima duplo staklo. U prvi tren sam pomislila da je potres, ali se on za čas našao u kuhinji. Imao je na glavi čarapu, vidjele su se samo oči, a u ruci je imao debeli štap, za koji sam mislila da je oružje, jer je u kuhinji bilo mračno, samo svjetlost od televizora.

Nije ništa rekao, a ja sam ga pitala tko je i što hoće. Rekla sam ‘ja sam stara, nemam novce, tko ima novac, drži ga u banci’. Zgrabio me i bacio na pod u kuhinji, desnu ruku mi je prebacio preko lijeve i zavezao ih debelim užetom.

Jako sam se uplašila, vikala i plakala. Lupio me po licu i rekao: “Šuti, šuti, ako ne budeš šutjela ja ću te ubiti!” Onda sam zašutjela – priča hrabra Ana i nastavlja:

– Razbacal je stvari s kreveta, uzel krpu i zavezao mi i noge dok sam ležala na podu. Onda je krenuo premetati stvari po kuhinji i sobi, upalio si je svjetlo.

Dok je bio u drugoj sobi, baka Ana uspjela je osloboditi noge.

Ko’ raketa
– Digla sam se k’o raketa, otključala druga vrata, bosa otrčala na dvorište i dozivala susjede da mi pomognu – kaže Ana.

Za to vrijeme razbojnik je pobjegao kroz druga vrata, a Ana se vratila u kuhinju i nazvala policiju i susjede, još vezanih ruku. Susjed je dotrčao s malom sjekiricom, a uskoro je stigla i policija.


Lopov nije uzeo 150 kuna

Možda je tražio povrat duga umirovljenicima, koji ja nisam primila, ili božićnicu i penziju. Našao je 150 kuna, koje je ostavio na štokrlinu, a zaboravio je i batinu na krevetu, kaže Ana, koja je hrabrim nastupom zbunila napadača.Iako je malo bole rame i šake, srećom nije ozlijeđena, no kaže da je pretrpjela veliki šok i jako se uplašila. Razbojnika nije prepoznala, a vidjela je da je visok, mršav i da ima traperice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije