Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bošnjaković - Odlikaš iz Vukovara specijalist je za kompromise

- Naš je Dražen pošten i pravedan čovjek. Ne govori mnogo, ali ono što kaže tako je i iza toga sigurno stoji, kaže ponosna ujna budućeg ministra katica Badovinac.
06. svibnja 2010. u 09:15 10 komentara 243 prikaza
Drazen Bosnjakovic
Foto: Antonio Bronić/Pixsell

– Dražen je bio dobro dijete, zbog njega nas nikada nisu pozivali u školu ni na roditeljske sastanke – ispričala je za Večernji list ujna budućeg ministra pravosuđa Katica Badovinac.

Uvijek marljivi odlikaš
Dražen Bošnjaković rođen je 1961. godine u Vukovaru.

– Dražen je do 18. godine živio s nama u Iloku jer su mu roditelji bili na privremenom radu u Njemačkoj. Nakon srednje škole otišao je u Zagreb na Pravni fakultet – kaže ujna Katica Badovinac koja i danas živi u Iloku.

– Uvijek je bio odličan učenik, dobrog vladanja. Ne zato što je, na neki način, moj, ali Dražen je zaista bio krasno dijete. S njim nikada nije bilo nikakvih problema. Igrao je jedno vrijeme rekreativno i malo nogomet u Fruškogorcu – prisjeća se ponosna ujna Katica.

>>Imovinska kartica Dražena Bošnjakovića

Godine provedene u Iloku budućeg su ministra čvrsto vezale s gradom na istoku Hrvatske u koji dolazi kad god mu se pruži prilika i u kojem i danas ima mnogo prijatelja.

Zbog obveza posljednji je put bio u rujnu prošle godine.

– Dražen je super izbor! Veoma mi je drago što je dogurao do te funkcije. Pošten je i pravedan. Ne govori mnogo, ali ono što kaže tako je i iza toga stoji – istaknula je ponosna ujna budućeg ministra. Bošnjakovića se sjeća i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić.

– Tu smo negdje, generacija, a znam Dražena godinama. Sjećam ga se kao odlikaša koji nikad nije stvarao probleme – kaže gradonačelnik Janić.

Može nastaviti pregovore
Puni su hvale na račun Dražena Bošnjakovića stranački, ali i oporbeni kolege. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks (HDZ) o njemu govori kao o profesionalcu i staloženom političaru koji je pronalazio kompromisna rješenja u svakoj situaciji vodeći odbore za Ustav i za zakonodavstvo. Kao državni tajnik koristio se, kaže Šeks, znanjem iz dugogodišnje odvjetničke prakse i unio ga u mnoge zakonske akte.

On će, drži Šeks, biti odličan ministar. Bošnjakovićeva prethodnica Ana Lovrin (HDZ) kaže:

– U tijeku je sa svim procesima i poslovima koje Ministarstvo vodi oko pregovora s EU i može kvalitetno nastaviti taj posao.

Pohvala sa zadrškom: Hoće li uz o

Pohvala sa zadrškom: Hoće li uz ovu vladu i šeficu moći provesti ono što ga čeka

Čak ni zastupnica i bivša ministrica pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović (SDP) ne dvoji u stručne kvalitete Dražena Bošnjakovića. Puna je hvale za njegov rad u saborskim odborima, a i kao državni tajnik u Ministarstvu, kaže, bio je pošten te isticao zasluge Račanove vlade u dobrim zakonskim prijedlozima i reformama.

– Dugogodišnji odvjetnički staž dodatna mu je referenca za posao koji ga čeka – smatra I. Antičević-Marinović. No, ipak izražava skepsu \"hoće li čak i tako kvalitetan čovjek uz ovakvu vladu i premijerku moći provesti potrebne reforme kad to nije uspjelo nestranačkom Ivanu Šimonoviću\".

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar condor
  condor:

  Kud ćeš bolje, novodošli ministar biti će specijalista za žaštitu i očuvanje svih uhićenika i osumnjičenika iz vladajuće strukture.

 • -obrisani-:

  Pricas o covjeku ,kojeg nepoznas i nista o njemu neznas...Da se SDP-ovci takvog kao njega boje ,sasvim je jasno...Imate se i koga bojat i bojte se..!!

 • Vorosmart:

  Med i mlijeko.Sve pet. Samo,čini se da je ovaj u rangu Rončevića i sličnih.Ako je Bero-bećar imao zahvaliti Glavašu za svoj uzlet,tko gura dotičnoga?Nekako se nameće drug \'Sova\' (ili sl.), Kakogod,sumnjam da će Bošnjaković povući ijedan potez koji nije osmišljen ... prikaži još! u Središnjici HTZ-ja.