Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član masonske lože

Bošnjaković: Očekujem ostavku Dražena Jelenića. Mi nismo znali za to

Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.02.2020.
u 10:47

Bošnjaković je rekao da će ovaj slučaj brzo biti riješen

Priznanje glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića da je član masonske lože izazvalo je niz reakcija u javnosti. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je danas da nisu znali da je on član masonske lože te da je njemu to neprihvatljivo. Poručio je, ako Jelenić ne da ostavku, da će Vlada reagirati.

"Analiziramo sve. Neprihvatljivo je članstvo u ovakvoj udruzi građana, bez obzira što je ona registrirana prema zakonima. Djelovanje te udruge je prekriveno velom tajni, postoji potencijalni rizik za djelovanje glavnog državnog odvjetnika. Razgovarao sam s njim. Očekujem i ostavku. Ako on to ne učini, onda će Vlada reagirati. Nismo znali za to. To nam je neprihvatljivo", kazao je ministar pravosuđa Bošnjaković te dodao da time ne želi reći da je Jelenić donosio odluke pod utjecajem toga članstva.

"Ovo članstvo stvara rizik", dodao je Bošnjaković.

Predsjednik Kluba zastupnika  HDZ-a Branko Bačić također je komentirao članstvo glavnog državnog odvjetnika u masonskoj loži. Kazao je da se to treba razriješiti. "To se trebalo znati", kazao je Bačić. "Očekujem da će se danas Vlada o tome očitovati kao i da se njegovo članstvo u toj udruzi razriješi", dodao je.

Na pitanje novinara treba li Jelenić otići, Bačić je kazao: "Polako".

Podsjetimo, Dražen Jelenić izjavio je danas da ne razmišlja o ostavci zbog toga što je član masonske lože, pojašnjavajući kako se radi o zakonito osnovanoj udruzi koja se zalaže za boljitak u društvu. Smatra i da nije naštetio ugledu Državnog odvjetništva.

Komentara 62

OR
Orilogorilo
10:54 19.02.2020.

Sta je soa radila? Sigurnosnu sigurno nije. Ili je!!!???

Avatar Bud Humski
Bud Humski
12:00 19.02.2020.

Treba provjeriti da li je i admin mason?! Brise komentare brzinom munje... Ili admin mozda radi za masone... koji su vlasnici i ovog i mnogih drugih medija...

RE
redo
12:01 19.02.2020.

Fokus javnosti je skrenut sa bitnoga. Da smo mi pravna država, onda bi Glavni državni odvjetnik i g. Gabrić bili uhićeni u roku od 15 minuta. Gabrić javno iznosi podatak kako ima dokaze da je državni odvjetnik od njega tražio uslugu, a ovaj tvrdi da je Gabrić na njega vršio utjecaj u odnosu na neke predmete. Hej ljudi ....... Gabrić ima snimljen razgovor sa kompromitirajućim materijalom , ni više ni manje, nego protiv glavnog državnog odvjetnika RH! Ako je točno ono što Gabrić tvrdi, onda se Državnog odvjetnika treba odmah uhititi. Ako pak laže, također čini kazneno djelo. Ukoliko Državni odvjetnik laže kako je Gabrić od njega tražio uslugu, onda on čini kazneno djelo. Uostalom, što imaju raditi Glavni državni odvjetnik i Gabrić zajedno, a što je, između ostaloga rezultiralo snimkom razgovora. Tko je Gabrić da bi se družio sa državnim odvjetnikom? Ali to nije problem za ministra Bošnjakovića! Jadna državo, jadna ti si!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije