Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERKA POTVRDILA

Bošnjaković 4. ministar pravosuđa otkako je HDZ 2003. preuzeo vladu

ministar
PIXSELL
Autori: nsš, lc/VLM
04.05.2010.
u 12:37

Iako to ovisi o glavnom tajniku UN-a, vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti da Šimonović ostane do otvaranja 23. poglavlja – kazala je J. Kosor.

Novi ministar pravosuđa bit će dosadašnji državni tajnik u tom ministarstvu Dražen Bošnjaković, objavila je jučer premijerka Kosor i tako potvrdila ono što je iznio Večernji list. Podsjetimo, ministar Šimonović izabran je za pomoćnika glavnoga tajnika UN-a za ljudska prava. J. Kosor kazala je kako je do imena nasljednika došla zajednički sa Šimonovićem.

– Bošnjaković je ušao duboko u sve procese i mnogo je toga napravio – kazala je J. Kosor i dometnula kako to ipak nije definitivna odluka.

Inače, Bošnjaković je provjereni kadar HDZ-a. Jedan je mandat bio zastupnik i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a na mjestu je državnog tajnika već dvije godine. Član je Središnjeg odbora HDZ-a. Iako je poglavlje 23 – pravosuđe i temeljna prava najproblematičnije u pregovorima s EU, Bošnjaković će biti četvrti ministar u tom resoru otkako je HDZ 2003. preuzeo vladu.

Prva je ministrica bila Vesna Škare-Ožbolt (DC), koju je tadašnji premijer Sanader smijenio 2006. jer se “ne može pet dana u tjednu biti ministrica, a vikendom oporbena političarka”. Naslijedila ju je HDZ-ova Ana Lovrin, čiju je ministarsku karijeru zapečatilo ubojstvo Ivane Hodak u listopadu 2008. Naslijedio ju je Šimonović. On, međutim, neće odmah otići iz Vlade.

– Iako to ovisi o glavnom tajniku UN-a, vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti da Šimonović ostane do otvaranja 23. poglavlja – kazala je J. Kosor.

Komentara 20

OB
-obrisani-
13:14 04.05.2010.

http://hrsvijet.net novi portal kojeg uređuju mladi ljudi, jedini bez žutila i big-brotherovskog zatupljivanja masa. piše o onome o čemu šute kontrolirani mediji (svi mediji u hr). PRIDRUŽI SE, INFORMIRAJ SE, UČESTVUJ, DOPRINESI HRVATSKOJ ! ! pročitaj tko je stvarni vlasnik vlasnik večernjeg. http://hrsvijet.net

ST
stefau
12:55 04.05.2010.

Simonovic, Bosnjakovic..... u cemu vi tu ljudi vidite razliku. Nevjerojatno koliko su ta neka prezimena slicna.

OH
ohhh
12:58 04.05.2010.

ima li ijedan zapis o tom novom? bilo da je prijedlog, rezultat, objavljen članak-bilo što? ili je to jedan koji samo treba popuniti brojčano stanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije