Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARMINKA HELIĆ

Bošnjakinja među najutjecajnijim britanskim desničarima

william hague
Reuters/PIXSELL
02.10.2013.
u 15:26

Arminka Helić je posebna savjetnica i šefica ureda britanskog ministra vanjskih poslova Williama Haguea

Britanski list The Daily Telegraph uvrstio je Bošnjakinju Arminku Helić na popis sto najutjecajnijih desničara. Helić, posebna savjetnica i šefica ureda britanskog ministra vanjskih poslova Williama Haguea, nalazi se na 66. mjestu popisa.

Helić je napustila BiH tijekom rata početkom devedesetih te je žestoko proamerički orijentirana. Za Konzervativnu stranku radi od 1999. godine, a sadašnju poziciju drži od 2006. Na glasu je, piše Telegraph, kao jedna od osoba od najvećeg povjerenja u stranci i među najutjecajnijima u vladi kada je riječ o vanjskoj politici. Kako je svojedobno napisao Daily Mail, zovu je Hagueovom plavookom bošnjačkom emigranticom.

>> Hague u Hrvatskoj: Vaš primjer imat će veliki utjecaj u regiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije