Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bošnjaci

Bošnjački prosvjednici: Zemlja seljacima, a ne foteljašima

seljaci, prosvjed
Zvonko Živković/VLM
23.11.2010.
u 11:22

U mirnom prosvjedu sudjeluje oko 30 mahom mlađih poljoprivrednika iz Bošnjaka koji su svoje traktore parkirali ispred općinskog sjedišta

Nama Šokcima, temeljašima, iz obitelji koje se poljoprivredom bave četiri ili pet generacija ne preostaje ništa drugo nego poslije nakaradne odluke lokalnih vlasti o prodaji državnoga poljoprivrednog zemljišta napustiti svoje selo i poći raditi i živjeti nekamo drugdje! Navodno zemlje ima u Lici, odakle zovu ljude da je dođu preuzeti i obrađivati. Ako država amenuje odluku našega Općinskog vijeća prema kojoj je zemlja podijeljena „po babi i stričevima“, mi ćemo se kolektivno iseliti iz Bošnjaka, upozoreno je na mirnom prosvjedu bošnjačkih poljoprivrednika organiziranom danas pod motom „Zemlja seljacima, a ne foteljašima“.

U Povjerenstvu za prodaju 1035 hektara obradivih površina, tvrde prosvjednici, sjedili su članovi Vijeća koji su se sami natjecali za pojedine parcele, odnosno u konačnici dizali ruke za svoje ponude, zamjenik općinskog načelnika po nekoliko je puta dnevno odlazio do ispostave FINE u Županji po uplatnice s jamčevinom kako bi vidio tko se i s kolikom cijenom prijavio za pojedine table, a u cijeloj toj lakrdiji, ističu, zemlju su dobivali i studenti. Zbog svih tih nepravilnosti seljaci su s prosvjednog skupa pozvali USKOK i DORH da ispitaju provedeni postupak prodaje zemlje u Bošnjacima.

- Prodaja je obavljena transparentno i ovih dana očekujemo suglasnost Ministarstva poljoprivrede na našu odluku o prodaji, a nezadovoljnici se mogu žaliti, uspio je jedino kazati okupljenim novinarima općinski načelnik Andrija Juzbašić nakon čega su ga poljoprivrednici prekidali uzvicima da laže, da je osobno sudjelovao u svim makinacijama i da, istina, nije uzeo zemlju, ali je zato, naglasili su seljaci, uzeo novce.

U prosvjedu koji bi trebao trajati do podne sudjeluje oko 30 mahom mlađih poljoprivrednika iz Bošnjaka koji su svoje traktore parkirali ispred općinskog sjedišta ne ometajući pri tome normalno odvijanje prometa kroz selo.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
05:51 24.11.2010.

Iz naslova sam razabrao da to prosvjeduju muslimani.

OB
-obrisani-
11:34 23.11.2010.

Zato i jesmo u problemima, berete poticaje ništa ne proizvodite. Rasturili smo kombinate, slabo ili nikako opremljenom seljaku(bezzemljašu) dali zemlju pumpali u njega poticaje. A on je i danas na dnu proizvodnosti u Europi. . Seljaci su zlo ovog društva,, Još da napišem ako si dobar sa lokalnom vlast uglavnom HSS-om onda zemlje i poticaja imaš koliko te volja

OB
-obrisani-
18:40 23.11.2010.

Ja sam uz seljake!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije