Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.06.2014. u 17:27

Poljak je najspremniji za posao u NP-u Krka, pripremao se za to 23 godine

U kolovozu 2013., kada je raspisan natječaj za radno mjesto rukovoditelja odsjeka za tehničke poslove i održavanje u Nacionalnom parku Krka, u Hrvatskoj je bilo 313.675 nezaposlenih.

U Šibensko-kninskoj-županiji posao je tada tražila točno 6441 osoba. U tom moru nezaposlenosti najbolji među svim kandidatima koji su se javili za spomenuti posao u NP-u Krka proglašen je Boško Poljak. Kojeg li uspjeha. Čestitamo! Onih 313.675 “luzera” koji već godinama neuspješno traže posao mogu takvom kalibru poput Poljaka samo zavidno skinuti kapu i pokloniti se njegovim sposobnostima i znanju. Kad bi barem i oni imali malo tih znanja i sposobnosti pa da se i oni napokon zaposle. Onih 12 koji su zadovoljili uvjete natječaja u NP-u Krka, a ne zovu se Boško Poljak, najviše se grizu jer su bili tako blizu radnom mjestu, redovitoj plaći, zdravstvenom i mirovinskom osiguranju.

No, Boško je ipak bio najspremniji za taj posao. Za njega se spremao pune 23 godine, koliko je proveo u mirovini kao časnik bivše JNA. U mirovinu je otišao sa 30 i nešto i sad je, u 50-ima, spreman opet primati plaću. Strepio je ipak Boško malo kad je predavao prijavu za posao u javnoj ustanovi jer što ako netko shvati da je premijerov bratić? Hoće li mu to među ovim poštenjačinama na vlasti biti otegotna okolnost? Ali, nasreću, to nitko nije shvatio. A kome bi takvo nešto i palo na pamet kad je vidio Boškove referencije. Tražilo se najmanje tri godine radnog staža, a Boško je došao s čak 23 godine mirovine. Ma da je i premijerov rođeni brat, takvog se odmah prima u stalni radni odnos.

>>'Što da ja radim? Ne mogu ni za brata odgovarati'

>>Milanovićev bratić nakon 23 godine mirovine postao tehnički direktor 
u NP-u Krka

Komentara 58

AJ
ajmo
17:56 06.06.2014.

Pa Milanče i ovi njegovi podsječaju me na Alan Ford grupu samo im fali cvečarnica. Više me ni razljutit nemogu nego su smiješni. Gamad jedna odlazite .

KA
kafka
17:44 06.06.2014.

Sramota! Kako se mogao tako mlad 'umiroviti'? Možda je on i njemu slični bio cijelo vrijeme na posebnom zadatku uživajući mirovinu na trošak hrvatske države. Probudio se iz umirovljenika s istim ciljem.

SU
superfinta
17:50 06.06.2014.

Nadal se da medu tima sto traze posao lma mnogo onih koji su dali glas SDPu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije