Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školsko zvono

Bosiljevo osiguralo knjige i za 12 učenika koji pohađaju druge škole

bosiljevo
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
08.09.2014.
u 15:48

Općina plaća i pola mjesečnog iznosa za smještaj djece s područja Bosiljeva u vrtićima u drugim gradovima, s obzirom da nemaju vlastiti

Za ovu smo školsku godinu odlučili osigurati besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta u općini Bosiljevo. Dakle, osim djece koja pohađaju osnovnu školu u Bosiljevu, platit ćemo udžbenike i za djecu koja pohađaju osnovne škole u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu i Severinu na Kupi - kazao je Josip Kasun, načelnik Općine Bosiljevo.

Po izboru

Za ukupno 66 osnovnoškolaca, od kojih se 12 školuje u drugim gradovima iz općinskog proračuna za to će izdvojiti 60.000 kuna.– I prethodnih smo godina osiguravali besplatne udžbenike školarcima u osnovnoj školi u Bosiljevu. No, ustavno je pravo svakog roditelja da dijete upiše u osnovnu školu koju želi.

Mi želimo pomoći našim mještanima, stoga smo odlučili platiti i udžbenike za naše osnovce koji na školovanje idu u druga mjesta. Nije to velika brojka, riječ je o ukupno dvanaest učenika - dodao je Kasun. Roditelji tih mališana sami snose troškove prijevoza djece do škole.

Kada su u pitanju srednjoškolci s područja Bosiljeva, Općina će im, kao i Karlovačka županija, sufinancirati 12,5 posto od cijene mjesečne karte koju je odredila Vlada.– Kada svoj dio platimo mi, Županija i država, roditeljima će ipak ostati dio za nadoplatiti jer se cijena koju je odredila Vlada razlikuje od mjesečne cijene karte koju određuju prijevoznici.

No, nastojimo pomoći roditeljima srednjoškolcima i tako što plaćamo pola iznosa cijene smještaja u Učeničkim domovima. Zasad imamo jednog srednjoškolca koji se upisao u Učenički dom u Dugoj Resi, a inače ih imamo troje do četvero - dodaje Kasun.

Predškolski odgoj

Podsjeća i da općina plaća pola mjesečnog iznosa za smještaj djece s područja Bosiljeva u vrtićima u drugim gradovima. Kako nemaju vlastiti, to je zasad jedino rješenje da se roditeljima pomogne da najmlađima osiguraju predškolski odgoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije