Bosanci i Srbi ratuju: Život damo, ćevap ne damo!
Kao i svaki sukob na Balkanu, i ovaj bi mogao završiti bez pobjednika
Komentari 21
pa i pasulj je srpski, sto na turskom znaci fasulj ili fasule sve sto ima porjeklo iz turske ,nasljednici su srbi, koliko samo mostova su turci gradili, pa i dzamije (bozje kuce za molitvu) ..ali dobro ono sto turci nisuu dirali za 500 god osmanske imperije (crkve) srbi su za sami 2 godine porusili vise no sto su oni gradili (dzamije) e ali zato kebap i fasulj to vole ,a kebap posebno kao svoj "izum"
ima i Romski "ciganskih kebapa" i oni mogu da ga predstave kao svoj izum
ja mislim da srbi imaju to pravo, sama rjec kebap je turska rjec a srbi su od turaka mnogo nasljedili, dok bosancima ostaje baklava, srbi bas i ne vole turke ali kebap to ne daju
samo jedni imaju pravo zastititi taj specijalitet, a to su turci...
Čevap je bez svinjetine a srbi ukrcaju bar pola praseta, znači ćevap je bosanski i basta nema više priće!
Pa sva srpska jela su ustvari turska, i ne samo jela... Zašto ne bi bio i ćevap?! Naravno ako im njihov gospodar Erdogan da dozvolu za registraciju.
Zar sarma nije hrvatska?
javorko nemoj se ljutiti ali napraviti škampe i brudet je tako jednostavno al dobar recept ćevapa ipak treba imati....
Srpski čevap ne valja.Oni mišaju svinjetinu sa govedinom,a neki koriste samo svinjetinu.Čevap je najbolji kada se miša janjeće i goveđe meso.
A što je to danas ćevap? Malo mljevena mesa sumnjiva porijekla, sol, biber i - VEGETA. Kako je Vegeta već zaštićena, oko čega se ovi zapravo natežu?
Ako su cevapi samo povod?!!. Znaci da vlada sloga naroda.
Alaj pasulj volem sa rebarca suva...ko prije prijavi njegovo je.
srbi i bosanci jedna zamolba,da te svoje prepucacine sto dalje drzite od nas..a sta se tice cevapa kakav je to specijalitet?Specijalitet je brodet,skampi itd
Leskovački ćevap je srbijanski, banjalučki je srpski, a sarejevski bi mogao da bude bošnjački.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Treba učiti od Slovenaca, ali očito nema nikoga tko je voljan učiti. Ako su se Slovenci uspjeli proglasiti autohtonim proizvođačima Terana, Pršuta i Međimurske, pardom, "Prekmurske" gibanice, zašto Hrvati ne bi mogli biti autohtoni izumitelji ćevapa, kajmaka, bureka i sarme pa to zaštitili na vrijeme!? Mislim, pristojnost je pristojnost, ali - lova je lova!