Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istjerivali pravdu

Boro i Psiho zatočili šest mladića jer su provalnici

\'17.04.2011,Osijek - Predsjednik NK Metalac i sportskog centra Bikara Boro Ivkovic, preimenovat ce ime u sportski centar Ante Gotovina.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL\'
Marko Mrkonjić/Pixsell
27.03.2012.
u 12:00

U privatnoj istrazi tražio lopove koji su upali u kuću. Mladićima su dali rok do kojega im trebaju otkriti imena provalnika.

Iznerviran što je netko opljačkao stan njegove pokojne bivše supruge, osječki poduzetnik Boro Ivković (50) uzeo je pravdu u svoje ruke. Odlučio je provesti privatno kriminalističko istraživanje, a nije mu dugo trebalo da nađe sumnjivce. U društvu, neslužbeno doznajemo, prijatelja Z. E. (46), kojega u gradu zovu i Psiho, zaputio im se na vrata. Šestorica mladića, u dobi od 17 i 18 godina, bila su u unajmljenom stanu na Vijencu Ivana Meštrovića.

Ispljuskali sumnjivce

Pozvonili su, a kada su im mladići otvorili, uletjeli su u stan, postrojili ih i pozvali na odgovornost. Vikali su na njih, a navodno ih i ispljuskali. Prijeteći im, jedan je od njih dvojice, neslužbeno doznajemo, otrgnuo i nogu od stolića. Naredili su im da im u kratkom roku otkriju imena provalnika. Odredili su im točan dan i mjesto na kojem očekuju odgovore. Zbivalo se to 19. ožujka oko 21 sat. Dečki su policiju alarmirali tek sutradan, u utorak popodne.

Ivković i Z. E. uhićeni su u srijedu i privedeni pritvorskom nadzorniku. Pušteni su dan kasnije. Prijavljeni su zbog protupravnog oduzimanja slobode, prijetnji i nanošenja ozljeda. Policija im je pretražila stanove i pronašla oružje. Ivkoviću je tako ispisana i prekršajna prijava zbog posjedovanja pištolja, a njegov prijatelj imao je i bombu pa je kazneno prijavljen.

Boro Ivković jučer nije želio komentirati događaj jer traje istraga.

– Ne krivim ja te mlade, nego roditelje kojima djeca sa 17 ili 18 godina imaju pregršt kaznenih prijava. Sin mi je mogao biti u stanu u trenutku provale! – ogorčen je Ivković.

Ukrali lančić i novčanik

Mladima treba, smatra on, sagraditi igrališta i zainteresirati ih za sport, kako bi se maknuli s ulice. No, toga u Osijeku, napominje, nema dovoljno.

– Treba ih poticati da treniraju nogomet, košarku ili rukomet, onda neće raditi to što rade! Kod mene u NK Metalcu znalo je prije deset godina biti 300 djece, a sada ih je samo 50 – ističe. Njegovo je ime, inače, spominjano 2008. kada je policija poznatim Osječanima zaplijenila 10-ak automobila zbog sumnje u \"muljažu\" s braniteljskim povlasticama za uvoz vozila. Jedan automobil koristio je i Ivković, no uvezen na ime druge osobe. Mladići kojima je dvojac prijetio otprije su poznati policiji. Imaju dosjee zbog provala i krađa. Iz stana Ivkovićeve pokojne supruge ukradeni su, kaže on, zlatni lančić, novčanik i toaletna torbica.

Komentara 13

UT
utvara73
14:47 27.03.2012.

Dobro je i napravio....samo trebao ih je tući dok ne priznaju odmah i tako treba riješavati sve takve klince pa se baš i neće usuditi na nova nedjela, a tko je unajmio stan šestorici maloljetnika i zašto i gdje su sada socijalne službe

AI
Ante III
17:36 27.03.2012.

Lopove treba pretuci tako da NIKAD VISE ne milsle krasti. Zbog toga i to rade jer su kazne pre humanitarne. Dobiju prijavu i sud jih mora osloboditi jer je prepun takvih sitnih krada. A kad bi LOPOVI ZNALI da ihh vlasnik kuce smije pretuci . Provale bi se sutra smanjile u pola. Brzo treba menjat ZAKON Da se zna ko je gazda u svojem dvoristu

DR
drznedaj
12:43 27.03.2012.

Tak treba te balavce nadobudne. SAmo je pogrijesio sto im je davao rokove neke. Trebao ih je tuc dok ne kazu ko je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije