Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatska pred ruskom ekonomskom ofenzivom

Putin preuzima inicijativu i kao jači partner prvi izlazi s ponudama, očekujući nešto od nas zauzvrat. Želi pokazati dobru volju i staviti nas u poziciju dužnika. A nismo nikome ništa dužni osim vlastitoj djeci

Komentari 16

Avatar Vukomerec
Vukomerec
08:54 04.11.2017.

'Poslovični ljevičarski šovinizam i mizoginija...' i 'Ako ste žena, za vas nema budućnosti na ljevici.' Gospodine Ristiću, Vi ste genij.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
09:03 04.11.2017.

Predsjednici je v opisu posla vanjska politika. Putinu smo dost daleko pa nemre silom nametat svoju dobrotu i humanost pa zato ide "mekom silom" i to je to. Već sam par put napisal kak buju Rusi prema nami izdašniji neg prema Srbima koji su im kakti tradicionalni saveznici......isto kak i Njemci prema Srbima jer smo tu mi tradicionalni saveznici....

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
09:03 04.11.2017.

Predsjednici je v opisu posla vanjska politika. Putinu smo dost daleko pa nemre silom nametat svoju dobrotu i humanost pa zato ide "mekom silom" i to je to. Već sam par put napisal kak buju Rusi prema nami izdašniji neg prema Srbima koji su im kakti tradicionalni saveznici......isto kak i Njemci prema Srbima jer smo tu mi tradicionalni saveznici....

VL
DU
Deleted user
09:11 04.11.2017.

ako rusi zele kupiti molov udjel u ini oni ce to uciniti za 5minuta i tako smo im duzni Dug je zao drug los saveznik Dokle ce ici zaduzivanje drzave zasto o tome sute ekonomski strucnjaci dalici marici skegre vujciciici profesori ekonomskih fakulteta akademicari ministri tipa bozinovic krsticevic ugroza zalac i ostala elita hdz

VL
DR
Draš
09:04 04.11.2017.

Zli Rusi žele investirat uRH,to mora da je neki pakleni plan je zašto bi netko normalan to uradio.Pošten i istinoljubiv novinar samo dobrohotno upozorava nas bedake koji to ne razumiju.

VL
EN
englezac
09:26 04.11.2017.

Jedan srpski politicar u Bi H zamjerio se ,Americkom konzulu ,tvrdeci da je zivot bolji u Rusiji nego na "Zapadu.Amerikanac mu rece dodji ujutro u pet sati sve cu ti objasniti.Dodje sutradan Srbin i Amerikanac ga odvede pred Ambasadu Njemackeke kad tamo red kilometrima dug ,odu pred Irsku kad tamo stanje isto ,pred amerckom isto ko i pred ove dvije .Onda ga Amerikanac odvede pred Rusku ambasadu tamo "pusto" nigdje nikoga,rece Amerikanac Srbinu iz Republike Srpske :"Srbine razumis li sad i je li ti ista jasnije"Tako i ovdje sve protiv "Zapada" i svima glava u Rusiji a straznjica u Njemackoj.

VL
SV
svojaja
09:18 04.11.2017.

Ajde manite se Rusa jadnici, koga vi zanimate, pa vas su politicari istrijebijeli sa geografske karte, strucnjaci su rekli da ce u Hrvatskoj do 2050. ostati oko 2 miliona stanovnika, sto znaci samo za dvadesetak godina. Sta ce to Rusima,, oni pucaju na trzista sa stotinama miliona potencijalnih klijenata gdje mogu prodati svoje proizvode, sta cete im vi s 4 macke stanovnika duzni do guse. Pa vama gradjani nemaju ni za kruh, kamoli da sto trose extra i da kupuju bilo sta. Tu se ne zna tko je duzniji drzava ili gradjani, takva siromasna zabokrecina nikoga ne zanima. Krupni kapital zanimaju velike i mocne zemlje, tamo gdje ima zivota i gdje se nesto odvija, gdje ljudi grade rade i stvaraju buducnost sebi i svojoj djeci. Banke, korporacije i poduzeca idu tamo, tamo se radja zivot, a ne u vasoj sterilnoj zabokrecini iz koje bjeze i vlastiti gradjani, kamoli da vam tko dodje. Vi ste izgubljen slucaj, najgora drzava u Europi, a puni ste sebe i stalno se busate u nista. Vracajte te pare tudjim bankama i sidjite s tresnje i krenite konacno nesto raditi i zaradjivati za zivot, vi nikoga ne zanimate.

VL
Avatar Proleter
Proleter
08:47 04.11.2017.

Depešom iz Buzina, nakon lex Agrokora, slijedi lex "Slavonski Brod", pa lex "Ina", a na kraju lex "ne smijete poslovati s Rusijom i točka". A sve "ex lege" kako nam voli mudrovati briselska anemija.

VL
VI
Vito
09:10 04.11.2017.

NV: Jadna kraljica. Rastrzana izmedju Trumpa i Putina. __ Nikad niste čuli za dvocjevku???

VL
DU
Deleted user
09:39 04.11.2017.

Zbog Ruske agresije na Ukrajinu sankcije EU u kojima učestvuje i Hrvatska su još uvijek na snazi. Srećom, ovlasti naše predsjednice su samo protokolarne prirode i nemaju utjecaj na gospodarske aktivnosti, za razliku od tipova poput Putina, Erdogana ili Vučića u Srbiji koji u svojim zemljama imaju apsolutnu moć.

VL
NV
NV
08:43 04.11.2017.

Jadna kraljica. Rastrzana izmedju Trumpa i Putina.

VL
VI
Vito
09:10 04.11.2017.

Kolumnu piše Borislav Ristić - Hrvatska pred ruskom ekonomskom ofenzivom ::::::::: Zakasnili ste "točno" dvadeset godina -- evo objašnjenja: Sberbank d.d. je članica grupacije Sberbank Europe koja je danas prisutna na ukupno devet tržišta u Europi: Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Banka je u Republici Hrvatskoj prisutna od 1997. godine, a od 18. siječnja 2013. godine posluje pod imenom Sberbank d.d. __ To što prije "niste prepoznali" nije "vaša krivnja" __ No, činjenica je da rusi nikad ne idu tamo gdje mogu zarađivati na nepoštovanju zakona države u kojoj posluju. __ Dodajte tome da su zainteresirani za Jadran od, najmanje, dogovora na Jalti o podjeli bivše jugoslavije i evo vam koliko je SOA podbacila. __ "Istina", tek je svoju jasnu okupaciju hrvatskog tržišta prikazala javnosti 18. siječnja 2013.g. kad je javno objavila pljačku stanovništva Hrvatske svojim "uslugama" __ Tada je svim normalnim postalo jasno da je stvarno "nešto trulo" u Hrvatskoj kad dopušta ruskoj mafiji javni nastup. __ No "javnost" je stanovništvo usmjeravala na reizbor pljačkaša oji su osamnaest (10+8) godina pljačkali i za to pred sudom osuđeni za pljačku Hrvatske, tako da je "javnost" izravno zanemarila instrument pljačke -rusku bankarsku mafiju- __ Žalosno je koliko su "naši" političari i "novinari" neuki i neobrazovani pa ne mogu vidjeti kojom se sve strategijom "posluje" za uništenje Hrvatske 21. stoljeća

VL
DU
Deleted user
08:56 04.11.2017.

Koji jadan PR Članak!!!! Ne podržajem izrugivanje ni sa kime, ali zar KGK nije dala dovoljno povoda za ruganje? Nabrojimo samo neke stvari : Najava, da će Hrvatska biti najbogatija zemlja na svijetu - sad smo najsiromašniji u EU, najava, da će se odseliti u Visoku- Nije napravila, najava, da će dati otkaz u NATO-u, a samo je zamrznula mandati, kritizirala je milanovića i njegovu vladu za SVAKU sitnicu i uvijek je imala isto mišljenje, kao i ostali HDZ-ovci(osim privremenih razmirica sa Plenkyem i Krstičevićem), najavljivala je izvanrednu sjedicu sabora - nije napravila, pogotovo, sad, kada su "njezini" na vlasti. Slikanje ispred ograde Bijele kuće je jedan od najvećih pothvata hrvatska vanjske politike, nakon potpisa baracka obame, jadranki kosor na salvetu. Posebno mi je jadan argument, da ju se napada, samo zato što je ŽENA!!! Zar Vesna Pusić, Milanka Opačić, nisu žene? Sjetimo se samo komentara, na ovom portalu, kada je god neki članak o Vesni Pusić! Samo nemojte vi, koji žene zovete štracama, drugotnima, koji se protivite ratifikaciju Istanbulske konvencije, koji govorite pusićki, da je "Stvorena za madraca, a ne za mudraca", govoriti o diskrimizaciji žena!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.