Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Otkud destruktivna volja za brisanjem prošlosti

Običaj ljevice da u svemu i svakome vidi “fašizam”, možda može proći u Hrvatskoj ili Europi, zbog sentimentalnih obiteljskih veza, ali ta optužba nema prođu kod Amerikanca

Komentari 22

Avatar Django
Django
11:04 26.08.2017.

Treba samo čitati Orwella, on je već davno sve objasnio. Orwellijansko "ministarstvo istine" prekraja povijest čovječanstva brišući sve što ne odgovara slici svijeta kakvog upravo kreira "Veliki brat". U tu rabotu se također uklapa i kreiranje "vanjskog neprijatelja" kako bi se pojačala kontrola nad vlastitim stanovništvom naddržavne megastrukture (i o tome je pisao). Sve je na očigled i sve je vidljivo, samo treba otvoriti oči.

VL
KL
klasika
10:23 26.08.2017.

G. Ristić sjedi odličan! Ljevičari jednostavno nisu svoji. Kao i većina zapadnih političara: oni ne vladaju sobom. Eufemizam je reći da su marionete ili zeke na duracell baterije: oni su nešto još tužnije. Grozno je to što su na sveučilištimaa i u medijima kod nas u u svijetu uče mlade ljude da je sve primitivno što je patriotsko i tradicionalno.

VL
PP
pp
13:36 26.08.2017.

Odličan komentar.

VL
BA
bakulušić
21:55 26.08.2017.

Moja bi pokojna baba rekla da nitko ne želi priznati da je kurvin sin. Svatko želi zaštititi tatu i mamu i naravno, želi da tata i mama i dalje budu "ugledni društveno-politički radnici" a ne pripadbici zločinačke organizacije. Zato su gorljivi zagovornici one dvije čuvene rečenice: - Tko sam ja da sudim!? - pape Franje i -Zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti! - generala Gotovine. I pritom stalno ponavljaju da treba zaustaviti fašizaciju Hrvatske koju oni, kroz svoje specijalne naočale, stalno vide.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
04:06 06.09.2017.

svaka cast. Napokon netko u Vecernjaku pise istinu, i uvidja pravi problem u danasnjim USA.

VL
DU
Deleted user
11:22 26.08.2017.

Bilo bi ipak lakše kad bi ljudi više koristili svoj mozak i imali vlastito mišljenje a manje pokorno slušali političare koji samo besramno manipuliraju takvima. Bez obzira kojoj stranci pripadali.

VL
DU
Deleted user
18:12 26.08.2017.

Nije to baš sve tako, Borislave. Demokrati žele izbrisati svoju lošu prošlost koja ih bode u oči. Poraženi Jug bio je pod vodstvom Demokratske stranke. KKK je podržavan od istih. Danas su oni veliki "borci" za ljudska prava, kao ii neki kod nas koji žele svim silama uljepšati svoju totalitarnu prošlost.

VL
FM
fmihoci1
00:05 27.08.2017.

...... "destruktivna volja za brisanjem - antifašizma" ...... "destruktivna volja za brisanjem - fašizma" ...... pa još: ... "Francuzima pod Lujem XVI. nikad nije išlo bolje" - istina je suprotna, Francuzi umirahu od gladi pod Lujem xvi ...... i zaa finiš: .... "fašizam je - mišljenje" ..... droge su jako pojeftinile ....

VL
DU
Deleted user
13:53 26.08.2017.

interesantno, nista o ustasama i kako su (strijeljani) clanovi nacista gestapa i talijanskih fasista postali rodoljubi i domoljubi.

VL
Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
14:13 26.08.2017.

Možda neka rečenica o masovnom rušenju partizanskih spomenika 1990.-tih?

VL
DU
Deleted user
11:08 26.08.2017.

Unuci, onih koji su pobjedili fašizam, sinovi onih koji su pobjedili komunizam!? Doduše, komunizma, nikada nije bilo u SAD-u i on se sam od sebe raspao, ujedno često i prapraunuci onih koji su imali robove, onih koji su se htjeli odcjepiti od sjevera i živjeti u svojoj varijanti "Sao Krajine". Ako se autor zalaže, da se uklone trgovi, ulice koji se nazivaju po Titu, trebao bi podupirati uklanjanje spomenika generalima američkog juga. Ili možda auor misli da neki Srbin, Hrvat ima pravo na traume od komunizma, a crnac nema pravo na traume zbog rasizma?

VL
KO
Kokot
10:47 26.08.2017.

Ne lupetaj i marš natrag u školu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.