Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Boris Tadić nije došao u Rim zbog predsjednice Kosova Jahjage

15 godina Italije
02.06.2011.
u 12:44

Na proslavi 150. godišnjice ujedinjenja Italije bio je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović

RIM – Više od 80 izaslanstava iz cijeloga svijeta, među kojima 42 šefa država, nazočilo je danas u Rimu proslavi 150. obljetnice ujedinjena Italije, a 2. lipnja je i 65. godišnjica talijanske Republike. Hrvatsko izaslanstvo predvodio je predsjednik Republike Ivo Josipović. Bila su prisutna izaslanstva svih država bivše Jugoslavije, osim srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji je u posljednjem trenutku otkazao dolazak jer je na svečanoj tribini bila predsjednica Kosova Atifete Jahjaga. To je bio najveći skup šefova država iz cijeloga svijeta koji su došli u Italiju na proslavu jedne državne obljetnice.

Izaslanstvo SAD-a predvodio je američki potpredsjednik Joe Biden jer je predsjednik Barack Obama prije nekoliko dana posjetio Europu. Na svečanoj tribini paradu su pratili ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, glavni tajnik UN-a Ban ki-Moon, predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy, španjolski kralj Juan Carlos, njemački predsjednik Christian Wulff, izraelski predsjednik Shimon Peres, predsjednik palestinskog teritorija Abu Mazen itd. Dolazak talijanskog premijera Silvija Berlusconija na svečanu tribinu bio je popraćen zviždukom.

Joe Biden se na tribini prilično dugo zadržao u razgovoru s predsjednicom Kosova Atifetom Jahjagom. Nismo mogli čuti njihov razgovor, ali je Jahjaga više puta kazala, prema onome što se moglo „pročitati” s njezinih usana:

– Yes, i doo!

Uvečer će se u Quirinalu, palači talijanskog šefa države, održati koncert i večera za sva izaslanstva. Za sigurnost izaslanstava angažirano je 2500 ljudi. Parada rimskom Ulicom Fori Imperiali, koja ide od Coloseuma do Trga Venecija, trajala je 80 minuta, a ispred tribine prošlo je 5239 vojnika, 460 civila, 216 konja, 196 vozila za raznu upotrebu i devet zrakoplova.

Komentara 15

MM
Mladen Miletić
13:38 02.06.2011.

Joe Biden se na tribini prilično dugo zadržao u razgovoru s \"predsjednicom Kosova\" Atifetom Jahjagom. Nismo mogli čuti njihov razgovor, jel se albanski govorilo navliko ali je Jahjaga više puta kazala, prema onome što se moglo „pročitati” s njezinih usana: Yoj du di das kun des in... No nije bitno bitno je da smo mi kao Hrvati presretni jedini naši jedini prijateli iz cijele prijašnje zajednice Kosovarii Mtijohari su super uspiješni skoro kao mi u EU !

OB
-obrisani-
16:33 02.06.2011.

Boris Tadić nije došao u Rim zbog predsjednice Kosova >>>>>>>>>> Umisljeni obrijani cetnik...

OB
-obrisani-
16:29 02.06.2011.

Na proslavi 150. godišnjice ujedinjenja Italije >>>>>>>>>> A kad ce hrvatski predsjednik biti prisutan na UJEDINJENJU Hrvatske ?????????!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije