Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u utrci za šefa

Boris Miletić zasad jedini kandidat za predsjednika IDS-a

boris miletić, valter flego
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
21.12.2013.
u 12:21

Neslužbeno se čuje da u IDS-u ne žele glumiti demokraciju pa bi on mogao i ostati jedini

Najveća i najmoćnija stranka u Istri – IDS – na Valentinovo bira novog predsjednika koji će zamijeniti dugovječnog i osebujnog Ivana Jakovčića. Zasad je jedini kandidat Boris Miletić, pulski gradonačelnik kojega je Jakovčić još prije na neki način izabrao za svog nasljednika. Iako do 14. siječnja podružnice IDS-a održavaju svoje skupštine na kojima mogu istaknuti svog kandidata za predsjednika, neslužbeno se čuje da bi Miletić mogao biti jedini pretendent na predsjedničko mjesto. Miletića je formalno kandidirala pulska podružnica koja je najjača i najbrojnija uz porečku.

Dosad se nagađalo kako bi u utrku mogao i Giovanni Sponza, gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik, ali sve se više čuje da u IDS-u ne žele glumiti demokraciju i imati više kandidata jer to neosporno dovodi i do podjela u stranci.

Dio ideesovaca bio je skloniji tome da novi predsjednik bude upravo Sponza jer nije opterećen aferama, ali navodno je volja šefa IDS-a Jakovčića da novog predsjednika daju upravo Pula ili Poreč. Jakovčić pak priželjkuje kraj političke karijere u Bruxellesu.

>> Miletić i Sponza u igri za Jakovčićeva nasljednika u IDS-u

Komentara 1

DU
Deleted user
13:16 21.12.2013.

Najbolje da titula postane nasljedna, da pojednostavimo stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije