Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove boje znanja

Boris Jokić: Prva generacija devetogodišnje škole već za četiri do pet godina

Boris Jokić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
08.09.2015.
u 17:39

Takva škola, kazao je Jokić, bila bi manje kruta

Projekt „Nove boje znanja“ predstavljen je danas u Vladi RH. Riječ je o projektu koji je zapravo ime za projekt provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije koja je donesena u Saboru u rujnu prošle godine i koja predviđa provedbu čak 336 mjera, od kojih je do sada već provedeno devet, a 97 se provodi.

– Riječ je o strukturnoj reformi koja je počela vrlo ozbiljno i nadam se da će tako i nastaviti – kazao je predsjednik Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije prof. dr. sc. Neven Budak. Do početka 2016. godine trebala bi biti izrađena i prva inačica novog kurikuluma pa se i eksperimentalno provođenje može očekivati početkom sljedeće školske godine.

– To bi značilo da bi za dvije školske godine, 2017./2018., određeni razredi počeli raditi po novom kurikulumu, s novim načinima ocjenjivanja i izvješćivanja roditelja te s novim udžbenicima, odnosno digitalnim materijalima – kazao je Boris Jokić, voditelj ekspertne grupe Cjelovite kurikularne reforme. Jokić je otkrio i da bi prva eksperimentalna generacija koja bi se upisala u prvi razred devetogodišnje škole mogla očekivati već za četiri do pet godina. Takva škola, kazao je Jokić, bila bi manje kruta i u prva dva razreda ne bi uopće bilo brojčanog ocjenjivanja učenika.

>> 'Eksperimentalne provedbe devetogodišnjeg školovanja bit će 2018./2019.'

Komentara 3

DJ
djurex
18:19 08.09.2015.

tko zna gdje ces biti borise za 4,5 godina ti a gdje taj program..nemojte nam stalno provlaciti neke gadosti zapakovane u kurikulum kao i obicno .. inace cu slati djecu samo na matematiku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije