Naslovnica Vijesti Hrvatska

Boris Dežulović piše za N1

Od 1988. zajedno s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem u Nedjeljnoj, odnosno Slobodnoj Dalmaciji uređuje satirički podlistak Feral Tribune, koji nakon HDZ-ovog preuzimanja splitske novinske kuće 1993. izdvajaju i utemeljuju kao nezavisni satiričko-politički tjednik
30. srpnja 2015. u 16:20 19 komentara 3099 prikaza
Boris Dežulović
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Boris Dežulović nakon što mu je Slobodna Dalmacija otkazala suradnjui, objavljivat će tekstove na portalu televizije N1, od 4. kolovoza,  objavljeno je danas. Kolumne će se objavljivati utorkom. 

Boris Dežulović rođen je 20. studenog 1964. u Splitu.

Karijeru u novinarstvu započeo je 1977. kao vlasnik i urednik Glasila razredne ćelije, tjednika 7a razreda osnovne škole Bruno Ivanović u Splitu, te istraživački novinar Građevinara, lista srednje građevinske škole Ćiro Gamulin, gdje je doživio prvi susret s cenzurom i zabranu teksta o korupciji u školi. Nakon kraćih izleta u nogomet, rock'n'roll, alternativno kazalište, strip i sitni kriminal, sredinom osamdesetih postaje grafički urednik u splitskoj Omladinskoj iskri i urednik satiričkog priloga Le Spizd. Od 1990. radi kao novinar Nedjeljne Dalmacije, te ratni reporter i komentator Slobodne Dalmacije.

Od 1988. zajedno s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem u Nedjeljnoj, odnosno Slobodnoj Dalmaciji uređuje satirički podlistak Feral Tribune, koji nakon HDZ-ovog preuzimanja splitske novinske kuće 1993. izdvajaju i utemeljuju kao nezavisni satiričko-politički tjednik. Krajem 1999. napušta Feral i postaje kolumnist Globusa, te suradnik ostalih izdanja Europa Press Holdinga, odakle odlazi nakon otkazivanja suradnje u Slobodnoj Dalmaciji 2015. godine.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  hvala VL na info ali ne pratim yugo tiskovine i yugo tv Inače VL imate li kakvu vijest gdje piše otjerani Dujmović ili Šola ? Unaprijed hvala i Lp

 • Avatar Štilcovana_Katabolcna
  Štilcovana_Katabolcna:

  Što je taj lik zavrijedio ovakav članak? Sorošev plačenik i izdajica.

 • lud-at-zbunjen:

  N1 i gore fotkani si pašu kao ono što je južno od leđa i roza papir.