Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kolumnist

Boris Dežulović piše za N1

Boris Dežulović
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
30.07.2015.
u 16:20

Od 1988. zajedno s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem u Nedjeljnoj, odnosno Slobodnoj Dalmaciji uređuje satirički podlistak Feral Tribune, koji nakon HDZ-ovog preuzimanja splitske novinske kuće 1993. izdvajaju i utemeljuju kao nezavisni satiričko-politički tjednik

Boris Dežulović nakon što mu je Slobodna Dalmacija otkazala suradnjui, objavljivat će tekstove na portalu televizije N1, od 4. kolovoza,  objavljeno je danas. Kolumne će se objavljivati utorkom. 

Boris Dežulović rođen je 20. studenog 1964. u Splitu.

Karijeru u novinarstvu započeo je 1977. kao vlasnik i urednik Glasila razredne ćelije, tjednika 7a razreda osnovne škole Bruno Ivanović u Splitu, te istraživački novinar Građevinara, lista srednje građevinske škole Ćiro Gamulin, gdje je doživio prvi susret s cenzurom i zabranu teksta o korupciji u školi. Nakon kraćih izleta u nogomet, rock'n'roll, alternativno kazalište, strip i sitni kriminal, sredinom osamdesetih postaje grafički urednik u splitskoj Omladinskoj iskri i urednik satiričkog priloga Le Spizd. Od 1990. radi kao novinar Nedjeljne Dalmacije, te ratni reporter i komentator Slobodne Dalmacije.

Od 1988. zajedno s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem u Nedjeljnoj, odnosno Slobodnoj Dalmaciji uređuje satirički podlistak Feral Tribune, koji nakon HDZ-ovog preuzimanja splitske novinske kuće 1993. izdvajaju i utemeljuju kao nezavisni satiričko-politički tjednik. Krajem 1999. napušta Feral i postaje kolumnist Globusa, te suradnik ostalih izdanja Europa Press Holdinga, odakle odlazi nakon otkazivanja suradnje u Slobodnoj Dalmaciji 2015. godine.

Komentara 19

DU
Deleted user
17:00 30.07.2015.

hvala VL na info ali ne pratim yugo tiskovine i yugo tv Inače VL imate li kakvu vijest gdje piše otjerani Dujmović ili Šola ? Unaprijed hvala i Lp

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
17:24 30.07.2015.

Što je taj lik zavrijedio ovakav članak? Sorošev plačenik i izdajica.

DU
Deleted user
17:08 30.07.2015.

N1 i gore fotkani si pašu kao ono što je južno od leđa i roza papir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije