Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna za nemar

Bore se za spas dječakove noge, a za oca se traži pritvor

dječak bomba
Marko Mrkonjić/PIXSELL
21.05.2010.
u 15:48

Policajčev dom, u kojem su sada našli arsenal, nije pretraživan 2002. jer on nije bio sumnjiv – kažu u policiji.

OSIJEK – Istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku priveden je 47-godišnji policajac iz Bilja čiji je 12-godišnji sin u srijedu poslijepodne aktivirao bombu i postao invalid – amputirana mu je šaka lijeve ruke, a liječnici mu još pokušavaju spasiti nogu. No, postoji mogućnost da će i nju morati amputirati. Ocu je određeno 48-satno zadržavanje, a Županijsko državno odvjetništvu u Osijeku podnijelo je istražni zahtjev te traže pritvor.

>>Dječak koji se ranio bombom prije 8 godina ubio je majku pištoljem

Nakon tragedije u očevoj kući, gdje se 12-godišnjak igrao, policija je pronašla arsenal oružja i eksploziva. Oduzeli su mu nekoliko bombi, mine, eksploziv TNT, streljivo, revolver...

Procesuiran je 2002.

Isti je dječak kao troipolgodišnjak 7. siječnja 2002. godine očevim pištoljem ubio vlastitu majku. Otac mu je došao s posla, ostavio napunjen službeni pištolj i otišao u kupaonicu. Dječak je pronašao oružje i u igri hicem pogodio majku (38). Ona je na mjestu preminula, a protiv oca tada je podignuta kaznena prijava zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. – Procesuiran je još 2002. godine, proglašen je krivim, no oslobođen je od kazne jer je i sam bio pogođen tim kaznenim djelom – kazao nam je predsjednik belomanastirskog Općinskog suda Zlatko Kajtar. Prema Kaznenom zakonu, otac je mogao dobiti zatvorsku kaznu od tri do dvanaest godina budući da je njegovom nepažnjom uzrokovana smrt 38-godišnje žene. Međutim, sud je smatrao kako je već kažnjen tragedijom koja mu se tada dogodila. Najstravičnije je u cijeloj priči to što se, ponovno zbog očeve nemarnosti, osam godina poslije, kada njegovi kolege pozivaju na dobrovoljnu predaju oružja i eksplozivnih tvari, dogodila nova tragedija.

Kazna i gubitak posla

Ovoga puta otac je prijavljen za dva kaznena djela, i to protiv opće sigurnosti i nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Za prvo kazneno djelo prijeti mu kazna zatvora od jedne do deset godina, dok bi za “kućni” arsenal oružja mogao dobiti novčanu kaznu ili zatvor do tri godine. Posljedica je njegova nemara i najvjerojatniji gubitak posla, budući da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, a zbog čega će opet ispaštati njegov sin jer obitelj više neće imati redovite mjesečne prihode. A na pitanje je li se ova tragedija mogla spriječiti još prije osam godina, kada je dječak ubio vlastitu majku, u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj tvrde da nije i da je policija tada stručno i odgovorno obavila svoj posao. – Pretraga doma policijskog službenika tada nije obavljena jer je obiteljska tragedija izazvana registriranim službenim pištoljem policijskog službenika, a nije postojala sumnja da je on tada posjedovao minsko-eksploziva sredstva, oružje i streljivo – stoji u priopćenju glasnogovornice Edite Roterbauer.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:36 21.05.2010.

samo degenerici kradu oružje i drže ga doma,zar je razmišćlao ako ima sa čimda to oružje koje je ukrao može nanjeti štetu familiji ,sumnjam da je dijete moglo upucati svoju majku ipak je to namještaljka policijska

OB
-obrisani-
22:24 21.05.2010.

Ja se toplo nadam da će ova tragedija jednog djeteta otvoriti oči onima koji još uvijek u kući skrivaju oružje! Djeca i oružje ne idu skupa!!!!!!!!!!!

JA
japa
09:59 22.05.2010.

\"Proglašen je krivim, no oslobođen je od kazne jer je i sam bio pogođen tim kaznenim djelom\"! Svaki dan ima sve više primjera kako nam je sudstvo u gabuli! Pitam se tko je pravio taj zakon? Stručnjaci sigurno nisu. Najvjerojatnije neki \"podobni povratnici\" iz dalekog svijeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije