Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno pobijedili

Pogledajte kako su bikovi bacali u zrak toreadore i teško ih ozljeđivali

borba bikovi korida
Foto: Youtube Screenshot
1/2
22.05.2014.
u 22:17

Korida u Madridu u sklopu festivala San Isidro prekinuta prvi put, jer su dva bika teško ozlijedila trojicu toreadora. Unatoč tome, nisu ostali živi, jer tako nalaže tradicija. Sljedeće borbe su isti dan otkazane

Dodatni razlog za ukidanje borbi s bikovima u Španjolskoj, za što se zalažu zaštitari životinje, osim brige za životinje, jest i moguća opasnost po ljudski život.

Tome u prilog govori i nesreća na festivalu San Isidro u Madridu, gdje je korida prekinuta prvi put u 35 godina (festival se održava svake dvije godine), i to zbog napada životinje na čovjeka, javlja CNN.

U glavnim su ulogama bila dva, čini se vrlo potentna goveda (teška 532 i 537 kilograma) - prvi, lakši, u duelu je rogom u nogu nabio toreadora Davida Moru. Unatoč tome, kako nalaže tradicija, bik je morao biti ubijen, pa ga je "dokrajčio" Antonio Nazare.

Zatim je na scenu stupio i teži bik, pokazalo se i opasniji. Prvo ga je načeo Saul Jimenez Fortes, pa je umjesto njega u arenu uskočio već spomenuti Nazare. No, bik se njemu osvetio sa smrt prve životinje, zadavši mu takve ozljede koljena da je čovjek morao biti hitno prevežen u bolnicu.

Jimenez je time došao na svoje, ali čim je htio biku zadati smrtonosni ubod, ovaj je njega rogom "piknuo" u desnu nogu. Ipak, prije nego je Jimenez završio u bolnici na "krpanju" među kolegama, ubio je razjarenu životinju.

Toga dana trebale se održati još 4 koride, no otkazane su, nagađa se zbog straha! Životinje koje su trebale u borbu su žive i zdrave, a stradali se "borci" oporavljaju. Slična se nesreća, u kojoj je čovjek izvukao deblji kraj, na istom festivalu dogodila i prije 4 godine.

>>Bik rogom probio toreadorovu čeljust na koridi u Madridu

Komentara 11

1A
1A
22:32 22.05.2014.

Fantasticna vijest! Nadam se ce Spanjolska konacno prestati s ovakvim brutalnim manifestacijama. Nadam se da ce bikovi nabosti jos barem desetoricu toreadora, najmanje toliko, da primitivci shvate sto rade tim jadnim zivotinjama.

BO
bosutska
20:38 23.05.2014.

Mozda sam bezobrazan ali uvjek navijam za bikove

CH
CH2710
20:01 23.05.2014.

Što se tiče mene, mogu bikovi do smrti izbosti sve toreadore i krvoločnu publiku koja to gleda - daleko su veća stoka od tih jadnih bikova. Uostalom, zašto toreadorima ne nabiju mačeve ili strelice u kičmu - kako bi, ako već, bili ravnopravni s bikovima...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije