Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za djecu

Boravak skuplji za 50 kuna, u nekim će se školama i ugasiti

boravak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
06.11.2014.
u 13:08

Osim roditelja zabrinuti su i učitelji koji bi ukidanjem nekih grupa mogli ostati bez posla

Dijete sam upisala u OŠ Banija, a ne u područnu upravo zbog produženog boravka. Sada se priča o ukidanju programa i ako se to ostvari doista ne znam kamo ću sa svojim djetetom. Nema ga tko čuvati kod kuće nakon nastave jer suprug i ja radimo.

Najmanje 25 u grupi

Razumijem da će nekim roditeljima biti teško plaćati skuplju cijenu, pa će djecu možda ispisati iz boravka. Mislim da treba ostati, i uz poskupljenje jer je to odličan program- zabrinuta je majka karlovačkog osnovca.

Najava Grada da će od 1. siječnja boravak umjesto 100 koštati 150 kuna, kao i da će se u nekim školama vjerojatno ukinuti razočarala je mnoge. Trenutačno je u šest gradskih škola, OŠ Švarča, Grabrik, Dubovac, Braća Seljan, Banija i Dragojla Jarnević uključeno 270 učenika.

Problem bi mogle imati OŠ Banija i Braća Seljan u kojima je po jedna grupa. Ipak, do kraja ove školske godine ostavit će se mogućnost da u grupi bude do 20 učenika, ali od iduće morat će ih biti 25.

– Trenutačno imamo 21 učenika u boravku. Vidjet ćemo što će biti, hoće li neki roditelji odustati zbog poskupljenja. Škola, nažalost, nema svog novca da to financira- kaže ravnatelj OŠ Banija Danko Pavlačić.

U OŠ Dragojle Jarnević u dvije je grupe sada uključeno 44 djece. Ukoliko ostane na tom broju bit će premalo djece za dvije grupe. Stoga su osim roditelja zabrinuti i učitelji koji bi mogli završiti na burzi.

– Nakon razgovora sa svim zainteresiranim stranama; korisnicima, građanima, ustanovama, odustalo se od povećanja cijene sa 100 na 180 kuna mjesečno. Dogovoreno je da cijena produženog boravka bude 150 kuna.

Sobzirom na činjenicu da broj djece u svim grupa nije ekonomičan, moguće je da će doći do smanjenja broja grupa. Koliko će ono biti i kada će se dogoditi, u ovome je trenutku prerano govoriti- poručuje Katarina Matasić, glasnogovornica Grada.

Deset godina na Švarči

Brige nema u OŠ Švarča koja je boravak pokrenula još prije deset godina. U dvije grupe je preko 65 djece. Imali su ih i tri, ali onda se 2010. taj program počeo pokretati i u drugim osnovnim školama gdje je sada u nekima od njih upitan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije