Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETE NA SVEUČILIŠTU

Boras studentima i profesorima: Pratite upute fakulteta i Nacionalnog stožera

Damir Boras
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
24.03.2020.
u 11:36

"Vjerujem da ćemo u razdoblju koje je pred nama uspjeti sanirati nastalu štetu te pronaći rješenja za ponovno održavanje sveučilišne nastave u našim amfiteatrima i predavaonicama kad pobijedimo u ovom ratu protiv epidemije virusa COVID 19", poručio je Boras

Rektor Damir Boras pozvao je dekane da informiraju studente i profesore o stanju infrastrukture na sastavnicama Sveučilišta nakon potresa koji je pogodio Zagreb te pozvao studente i profesore da prate i poštuju sve upute Nacionalnog stožera Civilne zaštite vezane uz suzbijanje epidemije koronavirusa.

Potres koji je pogodio Zagreb u nedjelju 22. ožujka prouzročio je znatne štete na infrastrukturi sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, kao i na zgradama u kojima su smješteni Pravni fakultet i Rektorat, istaknuo je rektor Boras u pismu studentima, profesorima i ostalim zaposlenicima svih sastavnica.

"Vjerujem da ćemo u razdoblju koje je pred nama uspjeti sanirati nastalu štetu te pronaći rješenja za ponovno održavanje sveučilišne nastave u našim amfiteatrima i predavaonicama kad pobijedimo u ovom ratu protiv epidemije virusa COVID 19", poručio je Boras, priopćilo je u utorak Sveučilište.

Izrazio je potporu dekanima i upravama sastavnica u evidentiranju, a nakon toga i sanaciji štete nastale na znanstvenoj i nastavnoj infrastrukturi te ih zamolio da pravodobno informiraju studente o stanju infrastrukture, kako bi se smanjila njihova zabrinutost u vezi sa završetkom akademske godine 2019./2020.

Zahvaljujući informacijskoj infrastrukturi Sveučilišnoga računskoga centra i svih sastavnica Sveučilišta, dodaje, organizirana je nesmetana sveučilišnu nastavu na daljinu, koja se odvija bez znatnijih prepreka na svim fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu.Studente i profesore pozvao je da prate i poštuju sve upute svojih fakulteta i akademija, kao i mjere i upute Nacionalnoga stožera civilne zaštite RH.

"Pred nama je vrijeme 'življenja povijesti', vrijeme u kojem ćemo svi zajedno, bez iznimaka, morati pokazati snagu i izdržljivost, promišljenost i prilagodljivost, strpljivost i upornost, posebice obzirnost i brižnost", poručio je rektor Boras.

VIDEO Snažan potres pogodio Zagreb

Ključne riječi

Komentara 1

ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
11:39 24.03.2020.

Ne bi li bilo pametnije da si sve zaposlenike sveučilišta koji trenutno nemaju što raditi (nije da i inače puno rade) organizirao u civilnu zaštitu, uključivo i samog sebe, umjesto da daješ superpametne savjete tipa "slušajte stožer"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije