Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKTOR SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
Povratak na članak

Boras o optužbama da je znao za zlostavljanje: 'To je medijska koprodukcija smijenjene dekanice i opsesivne novinarke'

Boras navodi da je jedino odstupanje od načela nulte tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja, bilo vezano uz događanja na Filozofskom fakultetu u mandatu dekanice Vesne Vlahović-Štetić

Komentari 16

AT
ATG
17:19 01.02.2021.

Ne znam detalje slučaja (zna li ih itko?), ali otkad je nečija "deponirana izjava" u koju nitko nema uvid, a ne prijava dokaz nečije krivnje?

VL
MA
markecb
18:53 01.02.2021.

Svaka čast čovjeku, dekanu Borasu. Pa kako svi uokolo pričaju po hodnicima ta žena nije ni jednog trenutka htjela ići zakonom propisanim procedurama nego je očito čekala mediju hajku kako bi novine optužile-sudile-i-presudile. To je ludost i to tako ne ide... ---- Sama davateljica izjave potvrdila je takvu njenu namjenu kada je na sjednici Vijeća Odsjeka 7. prosinca 2018. najavila da će izjavu, s čijim sadržajem inače nije željela upoznati članove Vijeća Odsjeka, deponirati kod Dekanice. Dakle, nije iskazala namjeru da izjavu preda dekanici u formi prijave koju treba procesuirati nego u formi dokumenta koji treba deponirati. Deponirati u kolokvijalnom rječniku znači „staviti u ladicu“, što je dekanica i učinila. Međutim, dekanica je, kao prvo, trebala, zatražiti da joj se izjava uredno dostavi službenim putem preko urudžbenog zapisnika. A potom je, bez obzira na nakanu davateljice izjave, bila obvezna izjavu procesuirati, što znači dostaviti je Profesoru, na kojega se odnose inkriminacije navedene u izjavi, te zatražiti od njega da se o očituje o navodima izjave. Nakon zaprimanja očitovanja od apostrofiranog Profesora i utvrđivanja dodatnih činjenica i okolnosti dekanica je bila dužna, u skladu s nalazima, donijeti odluku o eventualnoj obustavi daljnjeg procesuiranja ili o eventualnom pokretanju postupka pred Etičkim povjerenstvom ili pred organima kaznenog progona. Ona to nije učinila. Dvije stvari dekanica pritom nipošto nije smjela učiniti: uskratiti uvid u izjavu. ----

VL
GO
goriodgorijeg
17:46 01.02.2021.

Gosp.Boras previše osoba fakultetski obrazovanih je ogorčeno na vas.

VL
DU
Deleted user
17:23 01.02.2021.

Opet su krive novine. Zašto hdz ne zabrani pisanje koje im ne odgovara. Lukašenko i Vučić su to odavno napravili.

VL
NB
Na_Banani
17:25 01.02.2021.

Sto je HDZ u politici to je Boras na sveucilistu.......Općepoznato je da dupeglavi Boras nagrađuje hulje i nitkove titulama i promaknućima, poput Čovića, ovog profesora emeritusa ili kao što je namjeravao Bandića počasnim doktoratom. Da ne spominjem članove Senata koji njegovu kriminalnu vlast podržavaju. Nije kriminalac samo onaj koga sud proglasi takvim.

VL
PO
Poduzetnik
17:12 01.02.2021.

Uvijek kažu neka institucije rade svoj posao. Ali kada institucije rade svoj posao onda ih pljuju. Je li novinarka opsesivna ili ne kakve ima veze sa zataškavanjem zlostavljanja. Taj isti Boras tuži svoje studente, skriva napastovanje, ali uredno citira Bibliju kao veliki vjernik. Fuj.

VL
IL
ilustrator
17:42 01.02.2021.

na ADU nakon tolikih prijava za spolno uznemiravanje ministrica kulture niti ne razmišlja o ostavci!

VL
Avatar shadow
shadow
18:30 01.02.2021.

Pogledajte Borasovu mantiju,znakovlje,žezlo, dali vidite da to sve i masonerija ima? MASON dakle, kao i ustavni suci, identična obilježja i halje kakve smo vidjeli u onoj aferi masoni! Nevjerojatno mi je da to nitko ne kuži i ne spominje.

VL
GE
geler203
17:37 01.02.2021.

Da imaš morala, ljudskosti i malo srama odavno bi sam podnio ostavku ali tu je vjerodostojni izraz koji te spašava od svega: drugi su krivi.

VL
SA
sani1
18:14 01.02.2021.

Je, je...

VL
SI
sickboy1974
17:18 01.02.2021.

On ima nultu toleranciju jedino na provođenje zakona, što je i dokazao namještaljkom protiv bivše dekanice. Ona je samo čistila nered kojeg je on ostavio u svom mandatu, i bila je kažnjena za to. U normalnoj državi ovaj bi ljigavacc davno bio na ulici, a možda i u zatvoru.

VL
ZB
zbisko
12:55 04.02.2021.

Boras nikako nije kapacitet za položaj koji obnaša

VL
AE
a e
18:55 01.02.2021.

Hodi u penziju više,svima si dopizdija!!!

VL
MA
majkomila
16:51 01.02.2021.

Koliko će taj još preživjeti?

VL
NB
Na_Banani
17:16 01.02.2021.

Bosančerosi stvaraju probleme gdje god dođu. Turci su stoljećima silovali njihove supruge i majke, pa glupi Turci i Ustaše iz Bosanskog pašaluka misle da i oni to nekažnjeno smiju drugima raditi. No, zaboravili su da ovo nije Otomansko carstvo, da Turke i Ustaše iz zaostale Turske vukojebine ovdje u Hrvatskoj nitko ne voli i ne podnosi, te da Bleiburg još uvijek misli na njih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.