Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKI SERVIS

Booking.com pod istragom u Italiji zbog sumnje u poreznu utaju: U igri je 150 milijuna eura

Booking.com
11.06.2021.
u 11:08

Ispostavilo se da je Booking.com zbog prijenosa porezne obveze izdavao račune bez PDV-a, pa što je dovelo do toga da uopće nisu plaćali poreze u Italiji

Talijanska financijska policija pokrenula je istragu kako bi utvrdila je li digitalna platforma za rezervaciju smještaja Booking.com izbjegavala platiti porezne obaveze, objavili su dužnosnici.

Digitalna tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj osumnjičena je da je u razdoblju od 2013. do 2018. izbjegla platiti više od 150 milijuna eura poreza na dodatnu vrijednost (PDV).

Booking.com je potvrdio da je primio izvješće financijske policije i poručio da će surađivati s istražiteljima. Policija navodi da je počela provjeravati rezervacija smještaja u okolici Genove još 2018. godine.

Ispostavilo se da je Booking.com zbog prijenosa porezne obveze izdavao račune bez PDV-a, pa što je dovelo do toga da uopće nisu plaćali poreze u Italiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije