Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombaši iz vodica

Bombu koju je dobio od oca iz dosade je s ekipom bacio na Trg

ivan šprljan
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/11
27.01.2013.
u 12:00

Otac jednog od osumnjičenika nabavio im je 3 komada vojno-formacijskog visokobrizantnog eksploziva te ih naučio njime rukovati.

Samo iz obijesti! Baš iz tog osjećaja petorica su mladića iz Vodica te srijede u ranim jutarnjim satima podmetnula i aktivirala eksplozivnu napravu na središnjem zagrebačkom trgu!

– Od lagodnog života nisu znali što će sa sobom – objasnio je motive “bombaškog napada” Goran Burušić, načelnik PU zagrebačke. I misterij bombaša polako se otpetljava jer nakon završene kriminalističke istrage o bacanju eksplozivne naprave na Trgu bana Jelačića u remetinečkom zatvoru sada su Tomislav Strikoman, Tomislav Duvnjak, Blaž Birin, Domagoj Šprljan i Ivan Tubić, mladići od kojih je najstarijem 31 godina i koji nose etiketu pripadnika “zlatne mladeži.”

U pritvoru je i 58-godišnji građevinski poduzetnik Ive Šprljan, otac osumnjičenog Domagoja. Njemu se na teret stavlja da je mladićima dao tri komada vojnoformacijskog visokobrizantnog eksploziva, obučio ih kako njime rukovati i kako postaviti eksplozivnu napravu.

Da stvar bude gora, mladićima je ova “ideja” sinula još početkom prosinca u Vodicama otkad kuju i planiraju svoj “napad na bana”.

– Osumnjičeni su sada u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva. Naime, već u srijedu policija je znala tko su oni. Dvojica su privedena u Zagrebu, trojica na području Šibensko-kninske županije, a jedan na graničnom prijelazu u Metkoviću – poručio je Goran Burušić ističući da je maksimalna kazna za ovakvo djelo pet godina zatvora.

– Želim reći da smo rješavanjem ovog slučaja nastojali opravdati povjerenje i poslati poruku da je zagrebačka policija dorasla bilo kakvom izazovu, a sve radi sigurnosti naših građana – naglasili su u policiji jasno potvrđujući da su im uvelike pomogle i snimke nadzornih kamera.

Podsjetimo, u eksploziji su od detonacije oštećene dvije kamene ploče kojima je popločen Trg bana Josipa Jelačića, prozorska stakla na obližnjoj zgradi, a nastala su i manja oštećenja na obližnjem objektu. Policija ipak nije potvrdila je li mladićima ban bio jedina meta ili su iz “dosade” u planu imali i druge lokacije po Zagrebu. – Znali su i prije praviti gluposti. To je klapa koja se godinama druži – rekao je lokalnim novinama otac osumnjičenog T. Duvnjaka.

>> Bombaši s Trga uhićeni dok su išli na svadbu u BiH

Komentara 123

AR
arjavas
19:00 27.01.2013.

direktor zg. , borili smo se za to da ja mogu slobodno i sigurno prošetati sa unukom po Zagrebu a ne da strahujem od toga hoće li kava budaletina postaviti negdje kakvu bombu. A ko ti neda da se slobodnono izaržavaš ili da biraš na izborima onog koji ti paše? . Na čije ti dupe misliš , na susjedovo?

DE
Dex
19:24 27.01.2013.

Zna se što se radi sa teroristima u normalnim državama ........ doživotna bez mogućnosti pomilovanja.

FL
flok
17:37 27.01.2013.

uostalom što bogatstvo jest nedavno sam išao jednom starom čovjeku u sprovod njegova djeca su bila kruha gladna u djetinstvu, a sahranili su ga dostojanstveno, u dom ga nisu poslali, kod njih je živio, plakali za njim kao mačići a a još, iskreno, nije bio neki biser baš, što bogatstvo znači,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije