Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Bombom ubijen iranski nuklearni stručnjak

Prof. Massoud Ali Mohammadi poginuo je u esploziji bombe podmetnute na motocikl pred njegovom kućom. Iranska državna televizija je za atentat optužila 'agente cionista i Amerikanaca'
12. siječnja 2010. u 08:33 119 komentara 11 prikaza
forenzičari
Foto: AFP

Pedesetogodišnji profesor nuklearne fizike na Teheranskom sveučilištu Massoud Ali Mohammadi upravo je kretao na posao kad je eksplodirala bomba na motoru parkiranom ispred njegove kuće i raznijela ga, te razbila prozore na njegovoj kući u Qeytariyehu, sjevernom predgrađu Teherana.

Na web stranici iranske državne televizije bombaški atentat opisan je kao "teroristički čin kontrarevolucionara i nositelja arogancije", zakučasta referneca na SAD, dok su u TV vijestima za pogibiju iranskog profesora izravno optuženi "agenti cionista i Amerikanaca".

Je li u pitanju pokušaj stranih sila da uklonevrhunskog nuklearnog stručnjaka i onesposobe iranski nuklearni program, za koji tamošnje vlasti tvrde da je isključivo mirnodopski i usmjeren na energetiku a ne proizvodnju oružja, ili je možda čak u pitanju nekakva valdina čistka budući da su brojni sveučilišni profesori nositelji nezadovoljstva striknom islamizacijom društvenih znanosti koju vlasti sprovode, nije jasno. Jedno je uočljivo – motocikl s bombom podmetnut je profesionalno, i iranski profesor smaknut je na potpuno isti način kao i hrvatski novinar Ivo Pukanić.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • -obrisani-:

    Kiro, svatko može izjaviti što mu padne na pamet. Zato i postoje patolozi i forenzici. Unatoč borbi advokata obitelji (koje su platile razne udruge) i neovisnih patologa, obdukcija državnog patologa se nije mogla pobiti. Ako imaš neki suvisli argument, izvoli. ... prikaži još!. Ako ne, kraj priče.

  • đoko_krstaš:

    razlika između la košer nostra i alkemije je ta što ovi drugi imjau simpatizere hahahaha

  • pIavo_jezero:

    rea \"Déjà vu u komunističkim diktaturama !! \" još jedna objektivna analiza od ree u demokratskim režimima ne pas deja vu ???