Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija

Bombom raznio sebe i ženu poslije prve parnice za razvod braka

bacio bombu (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELl
1/9
01.06.2012.
u 10:33

Pejić je bombu aktivirao u dvorištu ispred kćeri Blanke koja je u rukama držala njegovu malu unuku. Nisu ozlijeđene

– Očuh je na silu ušao u dvorište. Majka je viknula: “Blanka, zovi policiju”. Vrisnula sam i tada je on aktivirao bombu. Trčala je u kuću, ali nije stigla – priča kroza suze Blanka Buzić (22). Njoj pred očima, dok je u naručju grlila tromjesečnu kćer, Vinko Pejić (70) bombom je raznio sebe i njezinu majku Lucu (48) od koje se razvodio. Stravično se ubojstvo i samoubojstvo odigralo u četvrtak oko 17 sati u Donjem Miholjcu.

Istekla zabrana prilaska

– Mama je pala mom mužu pred noge, bila je na mjestu mrtva – nastavlja ona teškim glasom. Njihova druga, 18-mjesečna kći u kobnom je trenutku spavala u kući. Otac ju je uzeo iz krevetića i s njom iskočio kroz prozor na ulicu. Nije bio siguran je li Vinko uza se imao još kakav eksploziv pa se nije usudio proći s malenom kroz dvorište.

Vinko i Luca tog su jutra bili na prvoj raspravi u brakorazvodnoj parnici na Općinskom sudu u Valpovu. On je odbio potpisati razvod. Razišli su se oko podneva. Nesretna je žena radila na moru, a u Slavoniju je stigla samo zbog sudskog postupka. Odsjela je kod kćeri u Miholjcu, na čija je vrata pet sati kasnije banuo Vinko s bombom.

– Iz kuće sam ga vidjela kako ulazi. Izašla sam i lijepo mu rekla neka ode. Okrenula sam se i začula eksploziju. Sve se zbilo brzo kao treptaj oka – govori ona. Par nije živio zajedno posljednjih šest mjeseci. Zbog prijetnji smrću koje joj je upućivao, Vinku je potkraj prosinca izrečena zabrana približavanja supruzi. Zabrana je istekla koncem ožujka.

– Prijetio je on njoj i ranije, i u zatvoru je bio zbog toga. Uporno ju je napadao pa je zato i otišla. Imao je i pištolj – dodala je Blankina svekrva Grozdana Ćurman. Supruzi Pejić u braku su bili 13 godina, a prije toga još pet u izvanbračnoj zajednici. Ni u najcrnjoj noćnoj mori Blanka nije mogla zamisliti da će Vinko, koji ju je othranio, obistiniti prijetnje i oduzeti život njezinoj majci. S očuhom se prije dobro slagala.

– Ispočetka je sve bilo u redu, nikad se nisu svađali ni prepirali. Krenulo je odjedanput, kao kad okrenete novu ploču svog života. Sukobi su počeli prije dvije godine, kada je obolio na živce – otkriva nam neutješna kći.

“Nismo se uspjeli snaći”

Iz zajedničke obiteljske kuće u obližnjem Cretu Blanka se sa suprugom Mladenom Ćurmanom (23) i djevojčicama odselila prije mjesec dana u Donji Miholjac. Htjeli su, kaže, svoj mir. Unajmili su kuću u Preradovićevoj 37, mjestu zločina. Stanari te mirne ulice o novim susjedima, stoga, nisu znali mnogo. Snažan ih je udarac sve dignuo na noge.

– Baš sam krenula na ulicu kad sam čula eksploziju. Uplašila sam se i vratila u dvorište. Mlada je žena držala jedno dijete i vrištala, otac je s drugim iskakao kroz prozor – kazala je Anka Puljić (82).

– Žalosno je to bilo, stajali smo pred svojim kućama, nitko im nije ni priskočio upomoć. Nismo se snašli. Ne znamo ni kako se zovu – iskreni su susjedi.

Čak jedanaest žena ubili su prošle godine u Hrvatskoj muški članovi obitelji.

Komentara 46

BA
baš
16:33 01.06.2012.

Kladim se da će uskoro početi, što su radile službe....?

MI
mirac
10:55 01.06.2012.

DVADESET DVIJE GODINE razlika gledanja očekivanja doživljavanja života. Problem nastane kada ste u braku sa parosnikom pa godinama a gdje neće sa ovako velikim brojem godina. Žalosno kad se nekoga ubije iz bilo kojeg razloga, Tu je posesivnost posrijedi.

FE
Felicijen
16:22 01.06.2012.

"Oni su samo stajali pred kućama i vrištali". Da poludiš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije