Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURSKA

Bombaš samoubojica IS-a raznio se tijekom policijske racije

turska
Foto: Reuters/PIXSELL
19.05.2016.
u 23:50

Terorist koji je bio u skrovištu IS-a aktivirao je svoj eksplozivni pojas kada su mu se policajci približili

Osoba za koju se sumnja da je pripadnik skupine Islamske države (IS) aktivirao je danas eksploziv na sebi tijekom policijske racije u kući u Gaziantepu, turskom gradu blizu sirijske granice, objavili su mediji.

"Terorist koji je bio u skrovištu DAEŠ-a (arapska kratica za IS) aktivirao je svoj eksplozivni pojas" kada su mu se policajci približili, izvijestila je novinska agencija Dogan, ne navodeći ima li ranjenih među policajcima. Velik broj vozila hitne medicinske pomoći stigao je na mjesto događaja, javlja agencija.

Nitko od policajaca nije ranjen, objavila je provladina novinska agencija Anadolija, dodajući da je bombaš poginuo u eksploziji i da je uhićena osoba koja je bila u kući.

Turska je u stanju najviše pripravnosti nakon niza krvavih napada povezanih s kurdskim sukobom i s IS-om u kojima su poginuli desetci ljudi.

U eksploziji autobombe 1. svibnja na policijsku stanicu u Gaziantepu poginula su trojica policajaca. Napad se dogodio tjedan dana nakon posjeta europskih čelnika, među kojima je bila i njemačka kancelarka Angela Merkel.

>> Sukob dviju zločinačkih organizacija iako imaju iste ciljeve i ideologiju

>> Tajni sporazum o podjeli Bliskog istoka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije