Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završilo suđenje

"Bombaš" iz Karlovca: Nisam mislio ubiti trudnu djevojku

'Karlovac - Na zupanijskom sudu u Karlovcu pocelo sudenje Ivanu Puskaricu zbog pokusaja ubojstva. 080710 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
1/3
09.07.2010.
u 08:00

Ivana Puškarića sudac Ante Ujević oslobodio je u ekspresnom postupku optužbi za pokušaj ubojstva, a za oružje i prijetnje dobio je šest mjeseci.

Iz automobila u samom središtu Karlovca odjeknula je silovita eksplozija. Ivan Puškarić (28) aktivirao je napravu kućne izrade i ozlijedio sebe, ali i svoju nevjenčanu suprugu koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Drama se odvijala 14. srpnja 2008. godine, a uzbudila je mnoge Karlovčane koji su sljedećih dana pratili stanje majke i djeteta. Ubrzo potom Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Puškarića kojeg se teretilo za pokušaj ubojstva, ali i posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje. U optužnici stoji da je dva mjeseca prije bio došao u kuću roditelja nevjenčane supruge Dubravke Mulac s automatskom puškom. Tada je bio prijetio njoj i njezinoj majci Mari rekavši da će ih ubiti.

Želim da se čuje moj glas

Slučaj je karlovačka javnost pratila s velikim zanimanjem, pogotovu kad se doznalo da je Puškarić u svibnju ove godine ponovno pritvoren zbog bijega. Tako je bilo sve do jučer kad je na Županijskom sudu u Karlovcu počelo suđenje koje je danas i završilo.

Sudsko vijeće s predsjednikom Antom Ujevićem na čelu oslobodilo je Puškarića dijela optužbi vezanih za pokušaj ubojstva, a za prijetnje i posjedovanje oružja osuđen je na ukupno šest mjeseci zatvora. Kako je u pritvoru proveo već gotovo tri mjeseca, poslije pročitane presude pušten je na slobodu. Epilog ovog slučaja ponudio je i drugu stranu priče.

– Priznajem da sam u stanu posjedovao automatsku pušku i eksplozivne naprave. No nisam kriv za ostalo za što me se tereti i zaista mi je žao što se sve dogodilo – rekao je u svojoj obrani Puškarić tihim i pomalo plašljivim glasom.

– Zanimaju me elektronika i eksplozivi, a električnu kapislu koja je eksplodirala u autu želio sam baciti u Kupu i vidjeti kakva bi eksplozija nastala. Nisam želio nikoga ubiti. Uostalom, iako više nismo bili zajedno, Dubravka i ja tog smo dana išli kupiti pelene za dijete i uglavnom smo razgovarali o njemu – ispričao je Puškarić. Na sučev upit zašto se odlučio uzeti pušku i doći do obitelji Mulac te im prijetiti, odgovorio je:

– Dogovorili smo se o svadbi, no ja sam rekao da od toga neće biti ništa jer nismo imali novca, a nisam bio ni spreman za brak. Od tada nismo razgovarali. Uzeo sam pušku jer sam bio pijan i želio da se i moj glas čuje. Trijezan to nikada ne bih uradio – zaključio je Ivan Puškarić.

Svađe zbog ljubomore

Posve iskreno bilo je i svjedočenje Dubravke Mulac koja je prepričala događaje vezane uz prijetnje puškom, no tvrdila je i kako na dan eksplozije nije bilo svađe ni trzavica među njima.

– Razlog prijašnjim svađama bila je uglavnom ljubomora. Njegova, a katkad i moja. No kad je odustao od vjenčanja, rekla sam: ako nema svadbe, nema ničega – istaknula je Dubravka Mulac.

Iako je potvrdila da se jako bojala puške i prijetnji kao i njezina majka Mara, odustale su od odštetnog zahtjeva.

Komentara 5

ZU
zumza
22:11 09.07.2010.

Ovo dokazuje da Smo mi zene guske....Pa ona njega brani,vjerojatno se pomirili. Jadno dijete.....

TR
trckaralo
08:12 09.07.2010.

A da mu se dodijeli i Orden sa zlatnim pleterom? Ne mogu vjerovati, za jedan joint odeš 3 godine u bajbok, a za nosanje kalašnjikova, prijetnje smrću, pokušaj ubojstva dobiš 6 mjeseci!

CA
casperius
09:32 09.07.2010.

@ trckaralo ne, ne dobijes 6 nego 3 mjeseca, istina presuda je bila 6 mjeseci, ali posto je vec 3 bio u zatvoru nema smisla da ga se salje na jos 3 mjeseca u zatvor pa su ga pustili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije