Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Bomba eksplodirala pred ambasadom Indonezije u Parizu

Bomba je eksplodirala jutros nešto prije šest sati, a o jačini eksplozije svjedoče razbijeni prozori u radijusu od 50 metara od same zgrade
21. ožujka 2012. u 08:16 2 komentara 15 prikaza
Jelena Janković
Foto: Reuters | AFP

Francuska gori. Dok policijske snage još uvijek pregovaraju s 24-godišnjakom koji je preuzeo odgovornost za pokolj pred židovskom školom u ponedjeljak u Toulouseu, bomba kućne izrade eksplodirala je pred indonezijskim veleposlanstvom u Parizu.

Srećom, ozlijeđenih nema, no zabilježena je veća materijalna šteta. Svjedoci kažu da su kod zgrade veleposlanstva bili primijetili tri muške osobe s paketom. Paket su ostavili, a netko ga je pomaknuo desetak metara dalje od zgrade, kazao je za AFP izvor blizak istrazi.

Bomba je eksplodirala jutros nešto prije šest sati, a o jačini eksplozije svjedoče razbijeni prozori u radijusu od 50 metara od same zgrade.

Glasnogovornik indonezijske vlada u Jakarti kazao je da su obaviješteni o napadu, ali da još uvijek nije poznato je li njihovo predstavništvo uistinu bilo metom napada ili je bomba eksplodirala iz drugih razloga. Podsjetio je na sličnu situaciju iz sredine 2000-tih kada  je mala bomba eksplodirala na istom mjestu, no kasnije se pokazalo da je bila riječ o "lokalnom incidentu".

Hrvatski ratni brod nove generacije
STOŽERNI BROD HRM-a
Ekskluzivno: Kako će izgledati hrvatski ratni brod nove generacije
Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara
ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE
HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna
  • liskovaca:

    ako su svi mediji zaključili da iza napada na židovsku školu stoje islamski ekstremisti, onda po toj logici iza ovog napada stoje židovski ekstremisti!

  • Freeman:

    @liskovaca - Apsolutno ste u pravu ! ------- Tzv., \"visoka politika\" i nije baš tako složena. Stvari su mnogo jednostavnije. I jasne. Već odavno !