Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dr. Krešimir Luetić:
Povratak na članak

Bolnički sustav počiva na nezakonitom radu

Želim staviti naglasak na uključivost te smanjiti tenzije koje su nekad postojale među liječničkim organizacijama, kaže Luetić

Komentari 5

DU
Deleted user
12:00 01.09.2018.

Bravo dr. Luetić! Liječnici su uz Vas, samo tako nastavite. Odmjereno, pristojno i snagom argumenata.

VL
DU
Deleted user
09:13 01.09.2018.

Radiš prekovremeno, moraš, a kršiš zakon, a kad tadiš prekovremeni sati plaćeni manje nego redovni rad!!! Liječnici dobili pravomoćne presude, a i dalje se isplaćuje po starom! I ro je važno! Mladi liječnici koji nemaju obitelji i kojima je karijera na prvom mjestu (specijalizacija, mjesto taza-zaposleni, prekovremeni rad, uvjeri tada, odgovornost osobito u manjom centrima gdje sam moraš dežurati) tek kasnije počmu razmišljati kako je cijena njihova rada vrlo mala, a tada imaju 40-ak godina, pa je za mnoge prekasno nešto mijenjati (došla obitelj, djeca u školi, prijatelji....kolege) a mango mnogi računaju i otežu s promjenama! Kada nastupe promjene tjeranene silom manjka doktora - bude kasno za sve!

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
14:50 01.09.2018.

"...smanjite li to na dozvoljen broj prekovremenih radnih sati, urušio bi se kompletan sustav dežurstava..."...dok su neki ovdje prosipali pamet vezano za slučaj iz Zaprešića ja sem i ovo spomenul. Mnogima ni jasno kak nami fali nekolko stotina doktora !!! Saka čast dr. Luetiću, on razme probleme, kulturan je i odmjeren al je pitanje kolko uopće tog more promijenit....tj. jel već za neke stvari prekasno ?!

VL
GM
guy-martin
15:34 01.09.2018.

Nema šefa klinike u bolnici koji nema vlastitu privatnu polikliniku ili je umrezen sa nekom. U bolnicu na hladne zahvate mozete jedino preko privatnih poliklinika a sve i hitni pacijenti moraju radi toga cekati. Zasto uz broj lijecnika koji odlazeze ne date i broj sefova ili voditelja odjela koji rade privatno.

VL
FI
fifmar
09:46 01.09.2018.

A ne mozes istovremeno biti lijecnik u drzavnoj ustanovi i privatno. Onaj tko zeli biti privatnik ne moze prije podne pogledati pacijenta u bolnici pa ga popodne naruciti privatno"na obradu" koju nazalost nije moguce odraditi u bolnici?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.